Πολιτική

Welt: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πανίσχυρος σαν Βασιλιάς

- Πόνος και ελπίδα: ο νεαρός Τσίπρας εκπροσωπεί και τα δύο, γράφει η εφημερίδα
- Οποιοσδήποτε άλλος θα είχε πέσει, τώρα έχει μπροστά του έναν ηράκλειο άθλο γράφει η Die Welt
- Στο μακροσκελές άρθρο τονίζεται ότι αν ο πρωθυπουργός δεν ξεχάσει τις δεσμεύσεις του μπορεί να γίνει ο μεταρρυθμιστής της Ελλάδας

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο τέλος μιας πολύ επικίνδυνης πορείας, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Die Welt. Οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός θα είχε πέσει, όμως ο Τσίπρας παραμένει σταθερός και αγαπητός. Τώρα έχει μπροστά του έναν ηράκλειο άθλο, τονίζει.
Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί, αν το θέλει, να γίνει ο μεταρρυθμιστής της Ελλάδας, εκτιμά η Welt. Πριν από έξι μήνες ενεργούσε προκλητικά και εθνικιστικά, έμοιαζε να είναι ένας ακραίος αριστερός για τον οποίο ο ρεαλισμός ήταν θανάσιμη αμαρτία.
Στο μεταξύ όμως, επισημαίνει η εφημερίδα, εμφανίστηκε ένας άλλος Αλέξης Τσίπρας. Βρίσκεται στο απόγειο της προσωπικής του ισχύος και φαίνεται αποφασισμένος να θέλει να την χρησιμοποιήσει. Στο τέλος μιας επικίνδυνης πορείας, που θα είχε κοστίσει την καριέρα σε οποιονδήποτε άλλο πολιτικό, φαίνεται να είναι πανίσχυρος, τονίζει η Welt.

Οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός θα είχε πέσει, όμως ο Τσίπρας παραμένει σταθερός και αγαπητός. Τώρα έχει μπροστά του έναν ηράκλειο άθλο

Οι Έλληνες, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, τον εμπιστεύονται σχεδόν απόλυτα. Όχι μόνο του συγχωρούν τις αλλαγές πορείας, αλλά τις κατανοούν, διότι είναι οι δικές τους, εκτιμά η εφημερίδα. Τα όσα ζήτησε η ΕΕ από την Ελλάδα εκλήφθηκαν ως διαταγές. Παρόλα αυτά η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων επιθυμούν να παραμείνουν σε αυτή την ΕΕ, σε αυτή την ευρωζώνη, εξηγεί η εφημερίδα.

Πόνος και ελπίδα: ο νεαρός Τσίπρας εκπροσωπεί και τα δύο. Και διαθέτει επίσης και ένα άλλο πλεονέκτημα, εξηγεί η Welt: ότι εδώ και πολύ καιρό είναι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που δεν προέρχεται από τα δύο παραδοσιακά ελληνικά κόμματα. Είναι νεόφερτος, όμως παρόλα αυτά διαθέτει μεγάλη ισχύ.

Ζούμε σε καιρούς, σημειώνει η εφημερίδα, που πλέον είναι σπάνιο να συναντήσεις μεγάλους ηγέτες. Και όταν υπάρχουν προσωπικότητες που διαθέτουν μεγαλύτερη ισχύ, αυτοί έχουν καταβάλει κόπο για να την επιτύχουν, όπως η Γερμανίδα καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ. Όμως ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση αυτού του σύγχρονου κανόνα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, καταλήγει η Welt, έχει μπροστά του έναν ηράκλειο άθλο και ο πειρασμός θα είναι μεγάλος σταδιακά να αφήσει να πράγματα όπως είναι, να αναβάλει τη φορολογία των πλουσίων και να βασιστεί στο γεγονός ότι η ΕΕ θα ξεχάσει τις δεσμεύσεις του και θα τον αντιμετωπίσει με επιείκεια.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός διαθέτει τεράστια ισχύ, θα πρέπει όμως, αν επιθυμεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, να αντιμετωπίσει σχεδόν όλες τις νοοτροπίες και τις παραδόσεις της χώρας του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Τραμπ συμφωνεί με την ελληνική πρόταση win win για τους δασμούς – Έτοιμη η οικονομία μας να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις
«Η Ελλάδα επέμενε από την αρχή να υπάρξει ενιαία αντίδραση από την ΕΕ, να σταθμιστούν τα νέα δεδομένα με ψυχραιμία και μετριοπάθεια, χωρίς σπασμωδικές κινήσεις και ανώφελη κλιμάκωση»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Παύλος Μαρινάκης: Είμαστε με την Ομάδα Αλήθειας και με κάθε αλήθεια που εκφράζεται – Αυτοί που μας κατηγορούν από την αντιπολίτευση είναι θύτες
«Φοβερή αποκάλυψη. Ένας ιδιώτης πληρώνει άλλους ιδιώτες. Τα παιδιά της ομάδας αλήθειας έχουν βγει με ονόματα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα δημοσιεύματα για την Ομάδα Αλήθειας
Ο Παύλος Μαρινάκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση στο TikTok για το ψηφιακό φροντιστήριο – «Δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες μαθητές να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές»
Όπως τονίζει στο βίντεο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το ψηφιακό φροντιστήριο το παρακολουθούν ήδη 49.000 μαθητές και είναι εντελώς δωρεάν
Πανελλήνιες εξετάσεις
Το χρονοδιάγραμμα για τις έρευνες υδρογονανθράκων από τη Chevron νότια της Κρήτης – «Αγκάθι» η Τουρκία για το καλώδιο Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
Υπεγράφη από τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σταύρο Παπασταύρου, η δεύτερη υπουργική απόφαση, με την οποία προσδιορίζονται οι ακριβείς θαλάσσιες συντεταγμένες για έρευνες υδρογονανθράκων
Πλοίο 3