Πολιτική

WSJ: Οι τρεις επιλογές του Τσίπρα

Τα τρία σενάρια για το τι μπορεί να συμβεί από εδώ και πέρα στη διαπραγμάτευση παραθέτει η Wall Street Journal, αναφέροντας πως η διαμάχη μεταξύ των θεσμών ουσιαστικά αφήνει μόνο τρεις επιλογές στον Αλέξη Τσίπρα.

Η ελληνική πλευρά μπορεί να επιλέξει, όπως αναφέρει η εφημερίδα να δεχθεί να θεσμοθετήσει επιπλέον μέτρα. Αυτό όπως τονίζει θα αφήσει τον Β. Σόμπλε χωρίς επιχειρήματα σε ότι αφορά στη μείωση του χρέους καθώς το ΔΝΤ εκτός από τα μέτρα που απαιτεί από την Ελλάδα απαιτεί και μείωση του χρέους από τους Ευρωπαίους.

Αυτή η εξέλιξη, τονίζει η WSJ συνεπάγεται την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, την άρση της αβεβαιότητας και την επιτάχυνση της ανάκαμψης.

Αν όμως η ελληνική κυβέρνηση επιμείνει στη χαλάρωση της λιτότητας την οποία αρκετοί Ευρωπαίοι υποστηρίζουν θα οδηγήσει μοιραία σε καθυστερήσεις και θα έρθει η στιγμή που η Ελλάδα θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο καθώς το καλοκαίρι οι δανειακές της ανάγκες είναι μεγάλες.

Ένα ακόμη σενάριο είναι οι εκλογές λέει η WSJ. Για την Ελλάδα αυτή η εξέλιξη θα σημάνει πιθανότατα αλλαγή κυβέρνησης η οποία θα έχει να αντιμετωπίσει τις ίδιες ακριβώς προκλήσεις μέσα σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

 

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ