Τετάρτη, 11 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Χαίρεται και… πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας ανάγκασε τον Μητσοτάκη να δει τους αρχηγούς!

Χαίρεται και… πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας ανάγκασε τον Μητσοτάκη να δει τους αρχηγούς!

Να πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή να ενημερώσει για τις εξελίξεις με την Τουρκία επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, που πιστεύει ότι η απόφαση να συναντήσει ο πρωθυπουργός τους πολιτικούς αρχηγούς ήταν αποτέλεσμα των όσων είπε λίγα λεπτά πριν την ανακοίνωση των ραντεβού ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή…

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του, κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αρνείται τη χάραξη εθνικής στρατηγικής γιατί δεν συγκαλεί Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ότι «απαξιώνει την Εθνική Αντιπροσωπεία αρνούμενος να την ενημερώσει, απαξιώνει ακόμη και τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, καθώς δεν συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ».

Click4more Ο Μητσοτάκης βλέπει τους πολιτικούς αρχηγούς για την Τουρκία – Πρώτος ο Τσίπρας

Αλλά «αναγκάστηκε, υπό τη πίεση της παρέμβασης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη Βουλή, να ανακοινώσει πως θα ενημερώσει αύριο Πέμπτη τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενημερώνει επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του πρωθυπουργού «παρά το νοσηρό και διχαστικό πολιτικό κλίμα που ο κ. Μητσοτάκης συνειδητά, με σχέδιο και με τη βοήθεια παρακρατικών μηχανισμών, ενορχηστρώνει, προκειμένου να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση τονίζεται πως το ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πάει να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό «δεν σημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης απαλλάσσεται της υποχρέωσής του να ενημερώσει τη Βουλή για τις εξελίξεις και την ένταση στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Εκτός εάν θεωρεί ότι αρκεί ως ενημέρωση των βουλευτών η απίστευτη αποστροφή του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, ότι ‘αιφνιδιάσαμε την Τουρκία!’».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις