Κυριακή, 21 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Χαμός με την τροπολογία για τα κυβερνητικά αεροσκάφη – ΠΑΣΟΚ: Να αποσυρθεί τώρα

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τον τελευταίο καιρό σύμφωνα με κύκλους του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου είχαν αυξηθεί τα αιτήματα υπουργών που ζητούσαν τα δύο κυβερνητικά αεροσκάφη για τα ταξίδια τους. 

Mε τροπολογία που φέρει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού Εθνικής Άμυνας και η οποία έχει ήδη κατατεθεί, δίνεται η δυνατότητα τα αεροσκάφη EMBRAER και GULFSTREAM της Μοίρας μεταφοράς πολιτικών προσώπων της Πολεμικής Αεροπορίας να διατίθενται πλέον για τις μετακινήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Μέχρι σήμερα και στο πλαίσιο περικοπής δαπανών τα εν λόγω αεροσκάφη χρησιμοποιούσαν μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και αναλόγως των αναγκών και ο υπουργός Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αυτή την τροπολογία κόβεται ουσιαστικά η όρεξη όλων εκείνων των υπουργών που με αιτήματά τους στον κ. Αβραμόπουλο ζητούσαν τα κυβερνητικά αεροσκάφη για ταξίδια ακόμα και στις Βρυξέλλες. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάποιοι υπουργοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα δύο αυτά κυβερνητικά αεροσκάφη μόνο σε ειδικές εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα ένα ταξίδι στην Τουρκία όπου για λόγους διπλωματίας θα πρέπει να φαίνεται πως προσγειώνεται ελληνικό αεροσκάφος, αλλά σε καμία περίπτωση για ταξίδια πχ στις Βρυξέλλες. 

Το θέμα αναδεικνύεται ως ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς μετά από τον θόρυβο που ξέσπασε προκάλεσε και την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, που ζητά να αποσυρθεί άμεσα το άρθρο που περιλαμβάνεται στην τροπολογία.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για το πολυνομοσχέδιο και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αυτή η πρόβλεψη “δεν έχει καμία σχέση με το πολυνομοσχέδιο” και “πρέπει να αποσυρθεί άμεσα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που Μαχητικό αεροσκάφος Typhoon σοκάρει τους παρατηρητές!

Καρέ καρέ η στιγμή της συντριβής του Boeing στο Σαν Φρανσίσκο (VIDEO)

Στην Ελλάδα η παρουσίαση του μεγαλύτερου αεροσκάφους παγκοσμίως – Φωτογραφίες

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ βίντεο για αεροπόρους και όχι μόνο – Δείτε το και “πετάξτε”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε