Site icon NewsIT

Χάνει την έδρα του ο βουλευτής της ΝΔ στα Γρεβενά Γιάννης Γιάτσιος – Αναβλήθηκε η απόφαση για τους «Σπαρτιάτες»

20.05.2024 | 17:07
Χάνει την έδρα του ο βουλευτής της ΝΔ στα Γρεβενά Γιάννης Γιάτσιος – Αναβλήθηκε η απόφαση για τους «Σπαρτιάτες»

Δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024", Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο βουλευτής ΝΔ στα Γρεβενά, Γιάννης Γιάτσιος χάνει την έδρα του στη Βουλή καθώς έγινε δεκτή από το Εκλογοδικείο η ένσταση του υποψηφίου βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ Αθανάσιου Σταυρόπουλου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Γιάννης Γιάτσιος χάνει την έδρα του και βουλευτής στα Γρεβενά με τη ΝΔ ανακηρύσσεται ο Θανάσης Σταυρόπουλος.

Η ένσταση βασίσθηκε στη σχετική συνταγματική διάταξη που  προβλέπει ότι «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με εταίρου ή μετόχου ή μέλους Διοικητικού Συμβουλίου επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα».

Παράλληλα, αναβλήθηκε η έκδοση αποφάσεων από το Εκλογοδικείο των δύο ενστάσεων που αφορούν βουλευτές των Σπαρτιατών καθώς υπάρχει ποινική εκκρεμότητα.

Η πρώτη ένσταση για την οποία αναβλήθηκε η έκδοση απόφασης είναι του εκλογέα Κωνσταντίνου Παπαστεργίου  ο οποίος στρέφεται κατά  των βουλευτών των Σπαρτιατών  Βασίλη Στίγκα (Β3 Νότιου τομέα Αττικής) και Πέτρου Δημητριάδη  (Β’ Θεσσαλονίκης) πρώην νομικού συμβούλου του Ηλία Κασιδιάρη, όπως  και κατά της αναπληρωματικής βουλευτού  Β΄ Θεσσαλονίκης Ακριβής Πετροπούλου.

Η δεύτερη ένσταση είναι είναι του Δημήτρη  Παράβολου και της Φιλάνθης Αυραμέας κατά του βουλευτή Β΄ Πειραιά των Σπαρτιατών Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά και κατά της απόφασης 174/2023 του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου ως προς το μέρος που  αφορά την ανακήρυξη των βουλευτών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version