Δευτέρα, 8 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Κορωνάκης προς Τσίπρα: Δεν θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ μνημονιακό κόμμα! Ενδεχόμενο να παραιτηθεί

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας μπορεί να μην ήταν αυτό που λέμε… θυελλώδης αλλά η αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη μετά τη συμφωνία Τσίπρα με τους δανειστές και την αντίδραση πολλών βουλευτών που δεν θέλουν να την ψηφίσουν.

Ανάμεσα σε εκείνους που διαφωνούν με τη συμφωνία που έκανε ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής μετά από 17 ώρες διαπραγματεύσεων, κυρίως με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης στα γραφεία της Κουμουνδούρου και εκεί βρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος για να ενημερώσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για όσα έγιναν στο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής.

Αλλά φαίνεται ότι οι εξηγήσεις του δεν έπεισαν την Πολιτική Γραμματεία να στηρίξει τη συμφωνία. Ο Τάσος Κορωνάκης φέρεται να είπε πως «δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε μνημονιακό κόμμα». Τάχθηκε μάλιστα κατηγορηματικά κατά των πειθαρχικών μέτρων κατά όσων καταψηφίσουν τη συμφωνία.

Με τη γραμμή της Πολιτικής Γραμματείας να είναι “όχι στις διαγραφές” διαφωνούντων, ο Τάσος Κορωνάκης μετά το τέλος της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Δεν αποκλείεται να του κομίσει… τελεσίγραφο πως η Πολιτική Γραμματεία διαφωνεί με όσα υποσχέθηκε στους εταίρους. Δεν αποκλείεται όμως ακόμη και το να καταθέσει στη διάθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ την παραίτησή του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε