Site icon NewsIT

Χάρης Δούκας για Παύλο Γερουλάνο: «Αν ήταν στον δεύτερο γύρο, θα τον στήριζα»

08.10.2024 | 11:41
Χάρης Δούκας για Παύλο Γερουλάνο: «Αν ήταν στον δεύτερο γύρο, θα τον στήριζα»

Για τη δεύτερη «μάχη» στις κάλπες των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Κυριακή (13.10.24) μίλησε ο ένας εκ των δύο υποψήφιων προέδρων Χάρης Δούκας, μόλις λίγες ώρες πριν τη συνάντησή του με τον Παύλο Γερουλάνο στη Βουλή την Τρίτη (08.10.24).

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 σήμερα το πρωί κι αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ μετά και τον δεύτερο κύκλο των εκλογών, ο Χάρης Δούκας δήλωσε: «Δεν αισθάνομαι ότι υπάρχει κάποιος διχασμός. Το αίτημα αλλαγής ηγεσίας είναι πανίσχυρο, κατέβηκαν 6 υποψήφοι και οι 5 είχαν αίτημα για αλλαγή ηγεσίας. Αν ήταν στον δεύτερο γύρο ο Παύλος Γερουλάνος θα τον στήριζα, ως θέση αρχής και συνέπειας. Το ΠΑΣΟΚ έχει μοναδική ευκαιρία να φύγει από την στασιμότητα και να κάνει ένα άλμα. Πρέπει να είναι ξεκάθαρη η τοποθέτηση για την αλλαγή ηγεσίας στον τόπο».

Ερωτηθείς για το επικείμενο ραντεβού του με τον Παύλο Γερουλάνο και το ενδεχόμενο να του προτείνει να είναι εκείνος επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αν κερδίσει στις εκλογές της Κυριακής, ο Χάρης Δούκας είπε ότι «με τον Παύλο Γερουλάνο προφανώς θα συζητήσουμε για τις πολλές μεγάλες αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στο ΠΑΣΟΚ και στην χώρα. Πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς, αν παραμένουμε στάσιμοι, μπορεί κάποιος να πειστεί ότι μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στην χώρα; Και άλλοι υποψήφιοι έχουν ωραίες ιδέες, μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε για να γίνει μια κεντρική πρόταση. Δεν έχω επιλέξει από τώρα ποιος θα είναι επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, έχουμε πολλούς άξιους βουλευτές, θα λειτουργήσουν και τα όργανα. Ο κ. Γερουλάνος έχει ένα σχέδιο και αυτό θα συζητήσουμε».

Σχετικά με την χαμηλή σειρά κατάταξης του στα εκλογικά τμήματα της Αττικής, καθώς αν και Δήμαρχος Αθηναίων ήρθε τρίτος στην προτίμηση των εκλογέων, πίσω από τον Παύλο Γερουλάνο και την Άννα Διαμαντοπούλου, ο Χάρης Δούκας είπε ότι και τα άλλα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν μακρά παρουσία ως βουλευτές του κόμματος στην Αθήνα, καθώς και ότι οι πολίτες αντιμετωπίζουν κάτι νέο για αυτούς, αφού «είχαμε ένα σχέδιο αποκέντρωσης, είναι μια άλλη πολιτική διαδρομή να μην είσαι βουλευτής, αλλά να είσαι δήμαρχος και να είσαι σε αυτή την διαδικασία».

 

Ο κ. Δούκας έκανε λόγο για «ακραία επίθεση που δέχθηκα από την κυβέρνηση», σχολιάζοντας δηκτικά ότι «και τα ποντίκια στην Πλατεία Συντάγματος εξαφανίστηκαν αμέσως μετά τα ρεπορτάζ», προσθέτοντας παράλληλα ότι «ήμουν δήμαρχος τριών μηνών, έγινε μια πολύ μεγάλη νερoποντή και βγήκαν υπουργοί να με κατηγορήσουν γιατί δεν είχε καθαριστεί φρεάτιο στην Μαρασλή, ενώ στην Μαρασλή δεν υπάρχει φρεάτιο, γιατί εδώ και χρόνια δεν το έχουν φτιάξει». Στο πλαίσιο αυτό ενέταξε και το γεγονός ότι «ως Δήμος Αθηναίων χάσαμε έναν μεγάλο οργανισμό για την ανάπλαση, ενώ σε έναν άλλο οργανισμό, τον ΟΠΑΝΔΑ, είμαστε στο ΣτΕ για να τον έχουμε εμείς τον οργανισμό».

Επιτέθηκε, ακόμα, στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «δεν στηρίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση» και προσθέτοντας ότι απαιτείται «αποκέντρωση και ενίσχυση στις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version