Πέμπτη, 18 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Χάρης Δούκας: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει ποτέ συμπλήρωμα στη ΝΔ, σπόντες κατά Ανδρουλάκη

Χάρης Δούκας: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει ποτέ συμπλήρωμα στη ΝΔ, σπόντες κατά Ανδρουλάκη

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open παραχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας.

Ο Χάρης Δούκας τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ έχει ιστορικό ρόλο να πρωταγωνιστεί στην πορεία της χώρας και ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνει ποτέ συμπλήρωμα στη Νέα Δημοκρατία, ενώ άφησε αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Καταρχάς, τιμούμε τον Νίκο Ανδρουλάκη επειδή έκανε αγώνες και μεγάλες προσπάθειες» ανέφερε αρχικά ο Χάρης Δούκας και πρόσθεσε: «Το αποτέλεσμα έδειξε ότι 100.000 άνθρωποι δεν μας ψήφισαν σε σύγκριση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές. Αυτό δείχνει ότι δεν μιλήσαμε στις ψυχές τους και πως δεν αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα με τόλμη και αποφασιστικότητα». Μάλιστα, ο ίδιος είπε ότι θα προχωρούσε «σε περισσότερες ρήξεις με εδραιωμένα συμφέροντα».

Ακόμη τόνισε πως «θα “χτυπήσουμε” τα καρτέλ και την ακρίβεια; Κοιτάζω στα μάτια τους πολίτες και τους λέω πως αν θέλουν να αντιμετωπίσουμε την αισχροκέρδεια, να μας εμπιστευθούν και να μας ψηφίσουν στις 6 Οκτωβρίου».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Χάρης Δούκας υπογράμμισε: «Θα μιλήσω και θα συνεργαστούμε με όλα τα κοινοβουλευτικά θέματα. Οι συγκλίσεις γίνονται στη βάση. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε εκδημοκρατισμό της εξουσίας. Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα στη Νέα Δημοκρατία».

Για το κλίμα που συναντά στις περιοδείες του σε διάφορα μέρη της Ελλάδας τόνισε: «Εισπράττω μια μεγάλη προσμονή και μια μεγάλη λάμψη στα μάτια των ανθρώπων που συναντώ. Μια ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η αποχή. Πολύ κόσμος δεν ψήφισε τώρα στις ευρωεκλογές. Αυτή είναι η μάχη που δίνουμε».

Ακόμη αναφέρθηκε και στις φιλοδοξίες και στους στόχους που έχει θέσει για το ΠΑΣΟΚ: «Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να είναι πρωταγωνιστής. Στόχος μου δεν είναι το ΠΑΣΟΚ να γίνει δεύτερη δύναμη ή να κερδίσει τον κ. Κασσελάκη. Είναι να αλλάξει την πορεία και την κατεύθυνση της χώρας. Να διαμορφωθεί μια συνθήκη κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης».

Για το γεγονός πως είναι Δήμαρχος Αθηναίων και παράλληλα διεκδικεί τον προεδρικό θώκο του ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Δούκας ξεκαθάρισε πως: «Έχω αποδείξει πως δίνω μεγάλες μάχες και προσπαθώ και έχω κερδίσει σε δύσκολες δοκιμασίες. Και στο Πολυτεχνείο έχω συνηθίσει να παλεύω. Και στην Αθήνα κόντρα σε όλα τα προγνωστικά». Και συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε ήδη σημαντικές επιτυχίες στην Αθήνα. Καταφέραμε ομόφωνη απόφαση για τα ύψη στα κτίρια. Την πήγαμε στο ΣτΕ και εγκρίθηκε. Φτιάχνουμε πρωτοβουλίες και δράσεις όπως το γραφείο καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας». Και καταλήγει ο κ. Δούκας: «Ήταν υποψήφιος πρόεδρος και Δήμαρχος ο κ. Καμίνης. Σε ανάλογη κατάσταση βρέθηκε και ο κ. Τζιτζικώστας. Είναι τιμή να υπάρχουν άνθρωποι της αυτοδιοίκησης που θα συμμετέχουν σε διαδικασίες επιλογής προέδρου».

Τέλος, στο ερώτημα τι διαφορετικό πρεσβεύει από τους υπόλοιπους συνυποψήφιούς του τόνισε: «Ο καθένας παρουσιάζει τις προτάσεις του. Πρέπει να είμαστε καθαροί στις αξίες μας και δυναμικοί. Η Σοσιαλοδημοκρατία συνθηκολόγησε. Ζούμε με μισθούς 2011 σε ακρίβεια 2024».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις