Πολιτική

Χατζηδάκης: Δεν μπορεί να γίνει αναστολή πληρωμών στη ΔΕΗ

«Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε ούτε λεπτό διότι τα δύσκολα είναι μπροστά. Φαίνεται ότι ολόκληρος ο Απρίλιος θα είναι δύσκολος μήνας», τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον “Σκάι 100,3” διαβεβαίωσε πως «θα έχουμε συνεχή και αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και υγρών καυσίμων, το οποίο είναι βασικό για να μείνει η δημόσια υγεία και η χώρα όρθια».

Αναφορικά με τα μέτρα στήριξη των καταναλωτών ρεύματος ο κ. Χατζηδάκηςυπογράμμισε ότι «εάν γίνει αναστολή πληρωμών στη ΔΕΗ και τους άλλους παρόχους ρεύματος, οι εταιρείες θα καταρρεύσουν», κάτι που θα είχε ευρύτερες επώδυνες συνέπειες. «Η ΔΕΗ και οι άλλοι συγκεντρώνουν τα δημοτικά τέλη. Το 50% των δημοτικών τελών, των χρημάτων που μπαίνουν στις τσέπες των δήμων, προέρχονται από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Εάν δεν πληρώνει ο κόσμος -και ξεκίνησε ήδη ένα κομμάτι κόσμου να μην πληρώνει λόγω της κρίσης- η ΔΕΗ δεν θα μπορεί να καταβάλει τα χρήματα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να μαζεύουν τα σκουπίδια. Δεν είναι απλό πράγμα”.

“Ένας από τους λόγους για τον οποίο κάνουμε αυτό το μηχανισμό εγγυοδοσίας είναι για να έχουν οι ΔΕΗ και οι άλλοι ένα “τράτο” να μπορούν να καταβάλουν αυτά τα χρήματα και να μην την “πατήσουμε” και από πλευράς συλλογής απορριμμάτων. Πρόκειται για σύνθετη και δύσκολη άσκηση», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Για τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας τόνισε: «Υπάρχουν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα, ο λόγος που δεν λαμβάνονται έχει να κάνει και με τις δημόσιες και ατομικές ελευθερίες, αλλά έχει να κάνει και με την οικονομική δραστηριότητα. Όσο αυστηρότερος είσαι με τα θέματα της υγείας, τόσο περισσότερο επιβαρύνεις την οικονομία. Έχουμε επιλέξει συνειδητά να ρίξουμε το βάρος στην υγεία, διότι αν ξεχάσουμε την αξία της ανθρώπινης ζωής και μιλάμε μόνο οικονομίστικα τότε θα οδηγηθούμε εκεί που οδηγήθηκε και η Μεγάλη Βρετανία. Αν χρειαστεί λοιπόν να λάβουμε και αυστηρότερα μέτρα, θα τα λάβουμε».

Τέλος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση χειρίζεται το πρόβλημα αποτελεσματικά -σίγουρα πολύ πιο αποτελεσματικά από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις- και αναφέρθηκε στην ανάγκη διεθνούς συνεργασίας και καλύτερου συντονισμού στην Ευρωπαική Ένωση.



Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μετά τα πορίσματα για τα Τέμπη η πρόταση δυσπιστίας από το ΠΑΣΟΚ - «Η ατιμωρησία γιγαντώνει την αλαζονεία»
«Όταν κάποιος νιώθει ατιμώρητος, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και να αναπτύσσει την τακτική του ανάλογα, ακόμα κι αν υπάρχουν 57 νεκροί» σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Παύλος Μαρινάκης για τα Τέμπη: Δικαιοσύνη απονέμουν οι δικαστές, ούτε τα κόμματα, ούτε οι πανελίστες, ούτε οι σατυρικές εκπομπές
«Διαχωρίζουμε τους πολίτες που απαιτούν και θέλουν δικαιοσύνη, από τα κόμματα που θέλουν εργαλειοποίηση» ξεκαθάρισε ο Παύλος Μαρινάκης
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Η Τουρκία στον ΟΗΕ για καταπάτηση δικαιωμάτων «τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και τα Δωδεκάνησα»
Επιπλέον, η Άγκυρα κατήγγειλε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και «για τους Τουρκοκύπριους» από τη μη διεθνή αναγνώριση της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου»
Η ελληνική και η τουρκική σημαία
Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: «Η συγκλονιστική παρέμβαση του λαού θα σφραγίσει τις πολιτικές εξελίξεις»
«Μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις η κυβέρνηση είναι πλήρως απονομιμοποιημένη στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού» λέει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ
Η τραγωδία στα Τέμπη