Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Χατζηδάκης: Οι φτωχοί να μη φοβούνται τους πλειστηριασμούς

Χατζηδάκης: Οι φτωχοί να μη φοβούνται τους πλειστηριασμούς

Ναι στην άρση των πλειστηριασμών αλλά υπό όρους λέει η κυβέρνηση. Να φοβούνται οι φτωχοί, τα μεγάλα ψάρια θέλουμε, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης μετά το τέλος της σύσκεψης στο Μαξίμου!

Το θέμα των πλειστηριασμών ήταν ανάμεσα σε εκείνα που συζητήθηκαν στη μαραθώνια κυβερνητική σύσκεψη πριν από το κρίσιμο ραντεβού Στουρνάρα – τρόικας τη Δευτέρα.

Οι δανειστές επιμένουν και απαιτούν την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ενώ η κυβέρνηση θέλει άρση αλλά με κοινωνικά κριτήρια.

Αυτό επανέλαβε και ο Κωστής Χατζηδάκης, εξερχόμενος το απόγευμα της Κυριακής από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συμμετείχε στο μίνι υπουργικό συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Σε σχέση με το θέμα των πλειστηριασμών, οι φτωχοί άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται. Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού επί του θέματος ισχύουν και ισχύουν στο ακέραιο. Όλη η συζήτηση από την πλευρά της Κυβέρνησης γίνεται για τα μεγάλα δάνεια και τα μεγάλα “ψάρια”. Αυτή είναι η κατεύθυνση μας. Είναι ξεκάθαρο», είπε.

Και όταν ρωτήθηκα αν τελικά κινδυνεύει ή όχι η πρώτη κατοικία, απάντησε: «Επαναλαμβάνω: οι φτωχοί άνθρωποι δεν έχουν να φοβούνται. Αυτοί οι οποίοι πρέπει να το σκέπτονται είναι αυτοί που παριστάνουν τους φτωχούς ενώ δεν είναι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνω από 26.000 υπογραφές κατά των πλειστηριασμών

Κυνική δήλωση για τους πλειστηριασμούς από Στουρνάρα – “Υποσχεθήκαμε στην τρόικα μέτρα 1,3 δισ.”

Κεδίκογλου: Δεν έδιωξε κανείς τη ΔΗΜΑΡ, μόνη της έφυγε

Οι βουλευτές της κυβέρνησης απειλούν το Μαξίμου! Και νέος γαλάζιος αντάρτης

“Να πέσει και να πάει στην ευχή της Παναγίας η κυβέρνηση” – Τριγμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο προκαλεί ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων

Στο σφυρί τα σπίτια των Ελλήνων – Καμία προστασία της πρώτης κατοικίας δεν θέλει η τρόικα

Οργή στην Αθήνα για τα “παιχνίδια” των δανειστών – Συμφωνία βλέπουν προς τα Χριστούγεννα – Οι κινήσεις του Μαξίμου χωρίς την έγκριση της τρόικας

Οργή Στουρνάρα και απάντηση στις Βρυξέλλες: Δεν μας χωρίζουν μίλια με την Τρόικα, αλλά μέτρα

ΕΚΠΟΙΖΩ: Εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τους πλειστηριασμούς

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε