Πολιτική

Χείμαρρος ο Θεοδωράκης εναντίον της κυβέρνησης: “Ή κλείνετε την αξιολόγηση ή φεύγετε”

 «Ή κλείστε λοιπόν την αξιολόγηση ή καταθέστε την εντολή. Μεσοβέζικες λύσεις αυτή τη φορά δεν υπάρχουν. Να αναλάβει την ευθύνη μια κυβέρνηση εθνικής Ελλάδος. Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να παραπαίει. Καιροφυλακτεί η άβυσσος." Με αυτό τον τρόπο έκλεισε την ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης καλώντας την κυβέρνηση να ολοκληρώσει την 2η αξιολόγηση.

«Θα είναι έγκλημα αν δεν κλείσετε τη 2η αξιολόγηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Θα είναι έγκλημα αν χάσουμε την ποσοτική χαλάρωση που κρίνεται στις 9 Μαρτίου. Θα είναι έγκλημα αν η αξιολόγηση πάει για το Μάιο όπως ψιθυρίζουν κάποιοι βουλευτές σας», είπε ο κ. Θεοδωράκης προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να παρατείνετε την εκκρεμότητα και ανοίγετε ξανά κουβέντα για τη δραχμή. Δεν θα ξαναζήσουμε τον εφιάλτη του ‘15.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε ότι εμπόδισε την εξεταστική επιτροπή να ασχοληθεί με συγκεκριμένες καταγγελίες για ροή μαύρου χρήματος σε ελεγχόμενες από του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ιστοσελίδες.

«Φοβηθήκατε ότι θα αρχίσουν να μιλάνε κι άλλοι. Όλους αυτούς που χρηματοδοτούσατε, για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Αυτούς που έβριζαν, λάσπωναν και απειλούσαν τους αντιπάλους σας. Αυτούς που σήμερα επιβραβεύετε με κρατικές θέσεις».

Σχετικά με τα δάνεια των κομμάτων ανέφερε ότι τα κόμματα τα στέρησαν από τα νοσοκομεία και τα σχολεία, και δανείζονταν χωρίς εξασφαλίσεις. «Όπως έγραφε ο κ.Τσίπρας το 2010 ζητώντας ρύθμιση χρεών και νέο δάνειο από την Εθνική τράπεζα: «Μας είναι απολύτως σαφές ότι η αποδοχή των δύο αιτημάτων μας απαιτεί ευρύτερη θεώρηση και δεν προσδιορίζεται αποκλειστικά με αυστηρά και μοναδικά χρηματο-οικονομικά κριτήρια», είπε και συμπλήρωσε:«Προσέξατε τις λέξεις που χρησιμοποίησε;

Ο νεότερος αρχηγός επανέλαβε για άλλη μια φορά τα επιχειρήματα της παλαιοπολιτικής. «Δάνεισέ μου, όχι με τραπεζικά κριτήρια, αλλά επειδή προσφέρω στον τόπο». Το ίδιο περίπου που έλεγαν τόσες δεκαετίες και κάποιοι εκδότες και καναλάρχες: «Έχω αέρα – δώστε μου λεφτά».

Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο των εφημερίδων ο κ. Θεοδωράκης τόινισε ότι πρέπει να σώσουμε τα έντυπα και όχι βέβαια τους εκδότες που ευθύνονται γι’ αυτήν την κατρακύλα.« Να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα ώστε να μη σιγήσουν όσα Μέσα βρίσκονται κοντά στο λουκέτο Να μην παραγράψουμε τις ευθύνες των ιδιοκτητών τους. Να καταλογιστούν ευθύνες για την κακοδιαχείρισή τους. Να εφαρμοστεί ο νόμος αλλά να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία σε εργαζόμενους και δημοσιογράφους», σημείωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Αναγνωρίστηκε η οικουμενικότητα και η συμβολή της
Με την ανακήρυξη της 9ης Φεβρουαρίου ως «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας» αναγνωρίζεται η παγκόσμια προσφορά της ελληνικής γλώσσας στην πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται συναυλίες στα Εξάρχεια» – Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ
«Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται συναυλίες σε μία περιοχή τόσο πυκνοκατοικημένη και ουσιαστικά χρησιμοποιείται από κάποιους ως ορμητήριο για επεισόδια», επισήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Το ΣτΕ ακύρωσε το πρόστιμο στη ΝΔ για τη διαρροή των email των αποδήμων – Παραμένουν όμως σε Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και δύο στελέχη της ΝΔ
Λόγω μη επαρκούς αιτιολογίας ακυρώθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, τα πρόστιμα συνολικού ύψους 40.000 ευρώ που...
Συμβούλιο της Επικρατείας 7