Site icon NewsIT

Χωρίς παρατράγουδα χρυσαυγιτών και με… πολύ Ολυμπιακό η ορκωμοσία στον Πειραιά

31.08.2014 | 15:21
Χωρίς παρατράγουδα χρυσαυγιτών και με… πολύ Ολυμπιακό η ορκωμοσία στον Πειραιά

Αυτή τη φορά δεν έκαναν σόου με συνθήματα, φωνές και... χειροπέδες. Οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής μπορεί να είχαν σχέδια αλλά δεν τους επέτρεψαν να τα πραγματοποιήσουν. Έτσι, η ορκωμοσία του νέου δημάρχου, Γιάννη Μώραλη και του νέου δημοτικού συμβουλίου στον Πειραιά πέρασε χωρίς παρατράγουδα.

Οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν νωρίς κοντά στο Δημοτικό Θέατρο όπου έγινε η τελετή ορκωμοσίας αλλά τους δόθηκε εντολή να μείνουν στην ταράτσα του κτιρίου όπου βρίσκονται τα γραφεία τους.

Μόνο λίγοι, περίπου 10 άτομα, κατάφεραν να βρεθούν στην πίσω πόρτα του Δημοτικού Θεάτρου για να υποδεχτούν τον προφυλακισμένο βουλευτή και εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο, Νίκο Κούζηλο. Έφτασε στο Δημοτικό Θέατρο από την πίσω πόρτα, χωρίς να φοράει χειροπέδες και μόλις ορκίστηκε μπήκε ξανά στην κλούβα και πήρε το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού.

Και κατά την αποχώρησή του, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής άκουσε λίγους οπαδούς κόμματος να φωνάζουν συνθήματα όπως “όχι φυλακές για τους εθνικιστές” και “κάτω η χούντα του Σαμαρά”.

Από νωρίς, τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή γύρω από το Δημοτικό Θεάτρο του Πειραιά ήταν δρακόντεια. Η δύναμη της αστυνομίας ισχυρή, ενώ εκτός από τους χρυσαυγίτες μακριά έμειναν και τα μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή «ΚΕΕΡΦΑ», που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κοραή.


Ο νέος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και οι δημοτικοί σύμβουλοι πήραν θρησκευτικό όρκο εκτός από τον Θοδωρή Δρίτσα και την Ελπίδα Παντελάκη που ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο.

Η ορκωμοσία στον Πειραιά είχε και πολύ… Ολυμπιακό, όχι μόνο εξαιτίας της παρουσίας του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και γιατί το παρών έδωσαν ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, Αντώνης Νικοπολίδης και ο Κώστας Μήτρογλου, που συμφώνησε να επιστρέψει στο λιμάνι ως δανεικός από τη Φούλαμ.

Αύριο, Δευτέρα, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, αναμένεται να συνεδριάσουν οι νέοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, ενώ την επόμενη Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο για την εκλογή των νέων οργάνων διοίκησης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Ορκίστηκε” κι ο Μήτρογλου στον Πειραιά!

Ρουσφέτι, τιμή, Χρυσή Αυγή – Άλλα δύο ξαδέλφια του βόλεψε ο Μιχαλολιάκος

Με χειροπέδες ο Ηλιόπουλος στη Λάρισα – Επεισόδια, δακρυγόνα και… αποχωρήσεις (VIDEO)

Ο “ηλίθιος Καμίνης”, το stop στον Παναγιώταρο κι η “χούντα” του Κασιδιάρη στην ορκωμοσία του δήμου Αθηνών- Παρατράγουδα και με Μπαρμπαρούση στην Κρήτη

Έφαγε “πόρτα” ο Παναγιώταρος! Δεν τον άφησαν να μπει στην τελετή ορκωμοσίας – “Μυρίζει μπαρούτι” στο Γκάζι

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version