Πέμπτη, 18 Ιουλ.
31oC Αθήνα

“Χωρίς ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει κυβέρνηση!” – Δίλημμα…με μηνύματα συσπείρωσης από Βενιζέλο

“Χωρίς ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει κυβέρνηση!” – Δίλημμα…με μηνύματα συσπείρωσης από Βενιζέλο

Ανακουφισμένος από το αποτέλεσμα του Α γύρου των Αυτοδιοικητικών εκλογών εμφανίστηκε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Βενιζέλος. Επανέφερε το δίλημμα ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση, το πλαισίωσε, πάντως με την αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα στις 3 κάλπες της προσεχούς Κυριακής και υπέδειξε ως αδύναμο κρίκο της επόμενης ημέρας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πολιτική αντοχή της Δημοκρατικής παράταξης, όπως αυτή προέκυψε από το αποτέλεσμα του Α γύρου των Αυτοδιοικητικών εκλογών στάθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε. Αντιπαρέβαλε, μάλιστα, τα ποσοστά των υποψηφίων, που υποστηρίχθηκαν πανελλαδικά από την Ελιά με τα αντίστοιχα των κομματικών υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για να συμπεράνει πως η παράταξη έχει σαφείς κοινωνικές αναφορές και βαθιές ρίζες, τέτοιες, που απουσιάζουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο χαρακτήρισε εκ νέου προϊόν της κρίσης.

Επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη παρατηρούν πως τα ποσοστά, που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ υπολείπονται κατά πολύ των αντίστοιχων του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, ακόμη και αυτά των Ρένα Δούρου και Γαβριήλ Σακελλαρίδη, που πέρασαν στον Β γύρο σε Περιφέρεια Αττικής και Δήμο Αθηναίων αντίστοιχα, για να επισημάνουν πως το δημοψήφισμα, που επικαλέστηκε ο Αλέξης Τσίπρας ουδέποτε εμφανίστηκε στις τοπικές κάλπες.

Στη Χαριλάου Τρικούπη στέκονται ιδιαίτερα στις επιδόσεις των Γιώργου Καμίνη, Γιάννη Σγουρού και Γιάννη Μπουτάρη και εκτιμούν πως πιθανή επικράτηση τους στο δεύτερο γύρο θα αποτελέσει σημαντικό δικαίωση της πολιτικής επιλογής της παράταξης να στηρίξει αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια.

Εξάλλου, ο κύριος Βενιζέλος ξεκαθάρισε πως η Ελιά δεν υπαγορεύει πολιτικές συμπεριφορές στους ψηφοφόρους της εν όψει Β γύρου, ωστόσο, κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να στηρίξει ψηφοδέλτια, που ευαγγελίζονται την ανατροπή των κεκτημένων του ελληνικού λαού, κλείνοντας εκ νέου την πόρτα για εκλογική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, επεσήμανε πως το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά θα εξακολουθήσει να απευθύνεται στο μεγάλο κομμάτι των πασοκογενών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους χαρακτήρισε εκ νέου σαρξ εκ σαρκός της Δημοκρατικής παράταξης. Προεξόφλησε, μάλιστα, πως ο ασθενής κρίκος της προσεχούς Κυριακής θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εμφανίστηκε, μάλιστα συγκρατημένα αισιόδοξος και για το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης δίνοντας το σύνθημα για ενότητα, συστράτευση και συμπαράταξη ώστε να μην διαταραχθεί η ομαλή πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση.

Επανέλαβε, δε πως χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση αναφερόμενος στους 29 βουλευτές του κόμματος αλλά και τους 2 της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα για να μιλήσει για τη Δημοκρατική παράταξη, ενισχύοντας τις πληροφορίες, που τα δύο κόμματα θα ενωθούν στο εγγύς μέλλον σε μία κοινοβουλευτική ομάδα.

Αναφερόμενος στο ζητούμενο της «μεγάλης Κεντροαριστεράς» σημείωσε με νόημα πως το εκλογικό αποτέλεσμα της προσεχούς Κυριακής θα υποχρεώσει άπαντες τους «παίκτες» του χώρου να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει πήχης στις Ευρωεκλογές, ο κύριος Βενιζέλος έκανε λόγο για τη συνολική αίσθηση, που θα δημιουργηθεί την προσεχή Κυριακή το βράδυ, ενώ επανέλαβε πως για τον ίδιο και την Ελιά προοδευτική σταθερότητα δε σημαίνει στασιμότητα αλλά δυναμική εξέλιξη της πορείας προόδου, που καταγράφεται στη χώρα με βασική στόχευση την αποκατάσταση των αδικιών, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την εμπέδωση της ανάπτυξης. Στο ίδιο πλαίσιο, ο κύριος Βενιζέλος ανέλυσε εκτενώς το αναπτυξιακό σχέδιο του κόμματος με έμφαση στην απασχόληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο B. Μιχαλολιάκος έδωσε βίντεο στη δημοσιότητα για τις καταγγελίες του – Μώραλης: Ο νυν δήμαρχος είναι εκπρόσωπος των Ρέιντζερ και των Κενταύρων

Εκλογές 2014: “Ντιρλαντά” εναντίον… Τσίπρα! – Τα νέα σποτ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοδιοικητικά… πήγαμε καλά!

Τα απόλυτα ντέρμπι στους δήμους όλης της χώρας! Υποψήφιοι δήμαρχοι με ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους – Δείτε όλους τους δήμους και τα αποτελέσματα!

Που “πονάει” και που ελπίζει στις Περιφέρειες ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε