Σάββατο, 20 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Χουλουσί Ακάρ: Πολιτικοί και στρατιωτικοί στην Ελλάδα που κοιμούνται, να ξυπνήσουν

Χουλουσί Ακάρ: Πολιτικοί και στρατιωτικοί στην Ελλάδα που κοιμούνται, να ξυπνήσουν

Νέα επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ. Αυτή τη φορά μέσα από συνέντευξη στην εφημερίδα Hurriyet.

Ο Χουλουσί Ακάρ ρωτήθηκε για την ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία να επιτεθεί σε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αλλά και να ισχυριστεί ότι είναι η χώρα μας εκείνη που δεν προσέρχεται σε διάλογο.

Στην Ελλάδα, είπε, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί και στρατιωτικοί που κοιμούνται. «Πρέπει να ξυπνήσουν και να δουν τις αλήθειες και να συμπεριφέρονται με ανάλογο τρόπο», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Το να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας δεν είναι απειλή, το να μιλάμε για διάλογο δεν είναι αδυναμία» πρόσθεσε και κάλεσε την Ελλάδα να μην παρασύρεται από άλλους και «να πατά στη γη»!

  

Η επίθεση Ακάρ ήταν η δεύτερη στην Ελλάδα μέσα σε δυο 24ωρα από κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης Ερντογάν, είχε προηγηθεί εκείνη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου που ζήτησε αποστρατιωτικοποίηση των νησιών αλλιώς θα… έρθουν βράδυ.

Τη γραμμή Τσαβούσογλου ακολούθησαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ισχυριζόμενα ότι «τα ελληνικά νησιά στρατιωτικοποιήθηκαν και αποτελούν κίνδυνο για την Τουρκία».

Μάλιστα, τα τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι «οι Έλληνες το 1919 ήρθαν στη Σμύρνη από τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις