Τρίτη, 16 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Χριστοδουλοπούλου για μεταναστευτικό: Φανήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων

Χριστοδουλοπούλου για μεταναστευτικό: Φανήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων

Το κράτος φάνηκε κατώτερο των περιστάσεων να δεχτεί ένα τέτοιο κύμα προσφύγων και η κυβέρνηση λυπάται γι’ αυτό είπε η Τασία Χριστοδουλοπούλου κάνοντας τον… απολογισμό της στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής λίγο πριν την προκήρυξη των εκλογών.

“Το ελληνικό κράτος ήταν ανέτοιμο να δεχθεί ένα τέτοιο κύμα προσφύγων, φάνηκε κατώτερο των περιστάσεων και η κυβέρνηση είναι η πρώτη που λυπάται για αυτό” είπε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

Πρόσθεσε δε ότι είναι αδύνατο να μπορείς να το προβλέψεις και πολύ περισσότερο να δημιουργήσεις υποδομές για την καθημερινή υποδοχή 6.000 προσφύγων.

«Η πολιτική που εφαρμόσαμε είναι η πολιτική της νόμιμης διαχείρισης που εφαρμόζεται στα Ηνωμένα Έθνη. Δεν μπορείς να πεις ότι δε χωράνε ή ότι βλάπτει τον τουρισμό ή ότι οι νησιώτες υποφέρουν. Όλα αυτά μπορεί να ισχύουν, αλλά δεν μπορείς να τα επικαλεστείς απέναντι στον διεθνή κανόνα. Ο πρόσφυγας πρέπει να είναι δεκτός στη χώρα μας ως κάποιος που έφυγε από τον τόπο του για να σώσει την οικογένειά του», επεσήμανε.

Σύμφωνα με την κα Χριστοδουλοπούλου στα νησιά που υπήρχαν υποδομές, το πρόβλημα ήταν διαχειρίσιμο, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στη δημοτική αρχή της Κω, καθώς το νησί, είπε, δεν είχε υποδομές και η δημοτική αυτοδιοίκηση δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν εγκαίρως.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε