Site icon NewsIT

Χρήστος Κέλλας: Το τηλεφώνημα στον πρωθυπουργό και η νέα μάχη με τον κορονοϊό

25.11.2020 | 12:09
Χρήστος Κέλλας: Το τηλεφώνημα στον πρωθυπουργό και η νέα μάχη με τον κορονοϊό

Ήταν 14 Μαρτίου, όταν ο Βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρήστος Κέλλας ανακοίνωνε με ανάρτηση του στον  λογαριασμό του στο twitter ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό. Συγκεκριμένα ο κ. Κέλλας τότε έγραψε: «Μετά από ήπια συμπτώματα – χαμηλό πυρετό – εξετάστηκα για τον κορονοϊό και βρέθηκα θετικός στον #covid_19. Παραμένω στο σπίτι μου, υπακούοντας στις οδηγίες των επιστημόνων. Χωρίς πανικό, με αισιοδοξία, πίστη και ελπίδα, θα το περάσουμε κι αυτό και θα βγούμε νικητές». 

Και βγήκε! Σίγουρα όμως δεν περίμενε ποτέ μετά την περιπέτειά του, πως η κατάσταση στην Ελλάδα θα έφτανε μέχρι εδώ, να θρηνούμε καθημερινά τουλάχιστον 100 νεκρούς και το σύστημα υγείας να πιέζεται από έλλειψη προσωπικού όσο ποτέ ξανά στο παρελθόν.

Ο βουλευτής και αναισθησιολόγος Χρήστος Κέλλας μιλάει στο newsit.gr και την Μάγδα Τσέγκου για την απόφασή του να γίνει εθελοντής και να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση του ΕΣΥ, αποποιούμενος του δικαιώματος οποιασδήποτε αμοιβής. Εξηγεί πως πήρε την απόφαση του αυτή και πως αντέδρασε η οικογένειά του. Ακόμη αναφέρεται στις αντιδράσεις αλλά και στον διάλογο που είχε στο τηλέφωνο με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλα και με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Τέλος σχολιάζει την κριτική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και στέλνει μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα.

Οι συνάδελφοι υπερβάλλουν εαυτόν, για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους

«Όλοι βιώνουμε στην κορύφωση του δευτέρου κύματος της πανδημίας αυτής που σαρώνει όλο τον κόσμο. Έχουμε εκατοντάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι νοσούν και βρίσκονται στα νοσοκομεία και έχουμε και από την άλλη μεριά και τους υγειονομικούς συναδέλφους μας, οι οποίοι είναι στα όριά τους, οι οποίοι υπερβάλλουν εαυτόν, για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους. Θεώρησα λοιπόν, σαν το ελάχιστο που μπορούσα να κάνω, σχεδόν αυτονόητο, να συμμετάσχω και εγώ σε αυτή την προσπάθεια, η οποία είναι μία προσπάθεια πανεθνική και θεωρώ ότι κανένας δεν πρέπει να λείψει.»

Τι είπαμε στο τηλέφωνο με τον Πρωθυπουργό 

«Επικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό, του παρουσίασα την πρόθεσή μου και πήρα το ok. Του είπα ότι αν υπάρχει κάποια αντίρρηση, μου είπε όχι το αντίθετο και μου έδωσε συγχαρητήρια για την ενέργεια αυτή και να προτρέψω και άλλους γιατρούς, όσοι μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Πήρα και τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος συμφώνησε απόλυτα και τώρα περιμένω το τηλέφωνο από τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής περιφέρειας που υπάγονται τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, τα οποία βρίσκονται στα όριά τους, για να δω σε ποιο από τα δύο θα παρουσιαστώ για να βοηθήσω.».

Έτσι πήρα την απόφαση να θέσω τον εαυτό μου στην διάθεση του ΕΣΥ

«Εγώ λόγω της ιδιότητας μου επικοινωνώ καθημερινά με τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, με τους διευθυντές και εντατικών μονάδων, με τις κλινικές και από το Πανεπιστημιακό και από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Ήξερα ότι η κατάσταση είναι φορτισμένη αλλά τις τελευταίες μέρες έχει φτάσει στα όρια του το σύστημα και αποφάσισα μιας και είναι μάχιμος γιατρός, επειδή συνέχιζα να εξασκώ την Ιατρική και μετά αφότου έγινα βουλευτής, θεώρησα ότι μπορώ να προσφέρω και έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεσή του Εθνικού συστήματος υγείας. Έστειλα και μία επιστολή προς τον πρόεδρο του της Βουλής όπου του ανακοίνωσα την πρόθεσή μου και πήρε και από εκεί το οκ».

Υπάρχει  μεγάλη έλλειψη αναισθησιολόγων στην Ελλάδα

«Αναισθησιολόγοι γενικά δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Υπάρχει έλλειψη σημαντική. Δεν υπάρχουν ούτε επικουρικοί αναισθησιολόγοι, διότι γενικότερα οι νέοι γιατροί έχουνε φύγει στο εξωτερικό τα τελευταία πέντε έξι χρόνια, μετά τη μείωση των μισθών στην Ελλάδα και δύσκολα καλύπτονται οι θέσεις των ειδικευομένων γιατρών. Γενικότερα στα νοσοκομεία, αν εξαιρέσετε κάποια μεγάλα πανεπιστημιακά νοσοκομεία μεγαλουπόλεων ή πρωτευουσών επαρχίας, τα υπόλοιπα νοσοκομεία υποφέρουν από ειδικευόμενους γιατρούς. Έχουν πρόβλημα και το λέμε εδώ και πάρα πολύ καιρό και για να επιστρέψουν βεβαίως οι γιατροί σε αυτή τη φάση, ούτε εύκολο είναι, αλλά θέλουνε και κίνητρα ιδιαίτερα.»

Στα δυο Νοσοκομεία της Λάρισας υπάρχει 100% πληρότητα στις ΜΕΘ

«Και τα δύο νοσοκομεία είναι στα όριά τους, υπάρχει 100% πληρότητας της ΜΕΘ όπως και μονάδες, υπάρχουν συνεργασίες με δύο νέα θεραπευτήρια τα οποία έχουν παραχωρήσει κλίνες εντατικής νοσηλείας εδώ και 10 μέρες. Οι κοινές κλίνες νοσηλείας Covid-19 αυξάνονται διαρκώς, θεωρώ ότι είμαστε στην κορύφωση και παρότι μειώνονται κρούσματα, το επόμενο δεκαήμερο θα είναι πολύ δύσκολο».

Η σύζυγος δεν ενθουσιάστηκε με την απόφασή μου γιατί έχω νοσήσει από covid-19

«Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, η σύζυγος λιγότερο αναλογιζόμενη τους κινδύνους. Γενικότερα όμως επειδή εγώ είχα περάσει και τον κορονοϊό ήμουν από τους πρώτους που είχαν νοσήσει τον Μάρτιο βουλευτής και αυτό ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για να συμμετάσχω σε αυτό τον αγώνα κατά της πανδημίας. Στο ερώτημα του αν φοβάμαι; Κοιτάξτε να δείτε, αυτή την ερώτηση αν την απευθύνετε στους χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτές στη χώρα μας που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία τι θα σας απαντήσουν. Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό. Το συναίσθημα είναι πιο έντονο για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας οι οποίοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία να το ξεπεράσουν και αυτοί. Εγώ δεν είμαι ούτε υπεράνθρωπος, ούτε κάτι ξεχωριστό. Απλώς, η προσπάθεια να βοηθήσω όσο μπορώ περισσότερο, νομίζω ότι δεν πρέπει να λείψει κανένας από αυτή την προσπάθεια και νομίζω ότι υπέρτατο αγαθό είναι υγεία και όσο μπορούμε να βοηθήσουμε.»

Τι θα έλεγα στον Αλέξη Τσίπρα

«Σε αυτή την πανδημία τουλάχιστον θα έπρεπε να πάμε όλοι μαζί, όλα τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως και δεν είναι δυνατόν να ασκείται κριτική όταν έχουμε μία πανδημία με εκατομμύρια νεκρούς σε όλο τον κόσμο και μόνο στη χώρα μας η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να αποδώσει τους νεκρούς στον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Αυτό νομίζω ότι είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο. Νομίζω ότι όλοι από την αρχή πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία. Εξάλλου να σας πω και κάτι, η αξιωματική αντιπολίτευση ιδιαίτερα δεν έχει κάνει κάποια αξιόλογα, κάποια τεκμηριωμένα, κάποιες τεκμηριωμένες προτάσεις αντιμετώπισης της πανδημίας ούτε τον Μάρτιο, ούτε τον Απρίλιο και το Μάιο, ούτε σήμερα. Έναν διαρκή αρνητισμό συναντάμε. Θα έλεγα στον κύριο Τσίπρα ότι δεν είναι για αντιπολίτευση το θέμα της υγείας των πολιτών, υπάρχουν άλλα θέματα που μπορεί να κάνει η αντιπολίτευση και έχει χρόνο να την κάνει. Γιατί από αυτό, με αυτή την κριτική για την πανδημία, μόνο χαμένος μπορεί να βγει.»

Χρήστος Κέλλας: Το τηλεφώνημα στον Πρωθυπουργό και η νέα μάχη με τον κορωνοϊό

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version