Δευτέρα, 29 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Χρήστος Σπίρτζης: Ολομέτωπη επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Χρήστος Σπίρτζης: Ολομέτωπη επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ανέβηκαν οι τόνοι μόλις ο Χρήστος Σπίρτζης πήρε το λόγο, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο άλλοτε υπουργός έβαλε στο στόχαστρο τον Στέφανο Κασσελάκη και το στενό περιβάλλον του.

Χρήστος Σπίρτζης vs Στέφανος Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με τους τόνους να ανεβαίνουν και να ακούγονται από φωνές μέχρι αποδοκιμασίες. Ο πρώην υπουργός, ο οποίος όταν αποδοκιμάστηκε από μέρος του σώματος έκανε λόγο για δολοφονίες χαρακτήρων, ζήτησε από τον Στέφανο Κασσελάκη να δώσει στη δημοσιότητα ποιοι μισθοδοτούνται από το κόμμα και αναρωτήθηκε γιατί δεν είπε τίποτα για τα “μαύρα” χρήματα και την υπονόμευση από τον Αλέξη Τσίπρα, πριν τις εκλογές.

Απευθυνόμενος, μάλιστα, στον Βαγγέλη Αποστολάκη του είπε πως θα έπρεπε να είχε εξηγήσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όταν ταξίδεψαν στη Μακρόνησο γιατί «πολέμησαν οι παππούδες μας, για να λέμε ελεύθερα την πολιτική μας άποψη, όσους τραμπουκισμούς και χουλιγκανισμούς κι αν υποστούμε».

«Θυμάμαι στη διαδικασία εκλογής Προέδρου να συνοδεύει τον Στέφανο στην Μακρόνησο στο νησί που ακούγονται ακόμη οι φωνές από τα βασανιστήρια που οι Παρθενώνες και τα «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια ακόμη υπάρχουν στους χώρους εθνικής διαπαιδαγώγησης στο νησί που αποτελεί την ιστορία, την κοινή ιστορία όλων των προοδευτικών δυνάμεων και κυρίως της Αριστεράς.

Όμως, σύντροφε Βαγγέλη, δεν είπες στον Στέφανο ούτε όταν πηγαίνατε, ούτε όταν γυρίζατε, ότι στα ξερονήσια οι φυσικοί και πολιτικοί μας παππούδες βασανίστηκαν, σακατεύτηκαν, σκοτώθηκαν για να λέμε ελεύθερα την πολιτική μας άποψη» είπε ο κύριος Σπίρτζης και συνέχισε:

«Και αυτήν την κληρονομιά την πολιτική κληρονομιά, δεν πρόκειται να την προδώσουμε στο όνομα οποιουδήποτε όσους τραμπουκισμούς και χουλιγκανισμούς και ύβρεις και αν υποστούμε. Να είναι καθαρό: προφανώς ο Πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας δεν τα παρακολουθεί όλα αυτά, έχει μια επιλεκτικότητα στο μυαλό του και στα αυτιά του, αλλά άκουσα την ομιλία του Προέδρου σήμερα και ειλικρινά θα ήθελα να την πιστέψω».

Σε εκείνο το σημείο ο Χρήστος Σπίρτζης αποκάλεσε τον πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «Στέφανε» και αυτός τον διόρθωσε: «Πρόεδρε!»

Χρήστος Σπίρτζης: Αλλά Στέφανε πως να την πιστέψω;

Στέφανος Κασσελάκης: Πρόεδρε!

Χρήστος Σπίρτζης: Πρόεδρε. Δεν αμφισβητεί κανείς ότι είσαι Πρόεδρος από την πρώτη μέρα. Μόνο εσύ το έχεις αμφισβητήσει. Δεν θα σταματήσω να λέω αυτό που πιστεύω ό,τι και να κάνετε. Πώς να το πιστέψω αυτό όταν μια μέρα πριν το κλείσιμο της καθημερινής Αυγής υπήρχε ανάρτηση στην «Αυγή» από πηγές της Κουμουνδούρου που αναρωτιόταν αν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ. Πόση ντροπή!

Ποιος είναι υπεύθυνος για τις πηγές της Κουμουνδούρου. Πώς να πιστέψω ότι τα τρολ 24/7 που στηρίζουν συγκεκριμένη λογική του ΣΥΡΙΖΑ μας βρίζουν από το πρωί ως το βράδυ. Πώς να το πιστέψω; Έχουμε στοχοποιηθεί από συγκεκριμένα συμφέροντα, από πολύ ισχυρότερες πολιτικές ηγεσίες και σήμερα βαφτιζόμαστε νομενκλατούρα.

Και είμαι εγώ νομενκλατούρα και δεν είναι αυτοί που είναι δίπλα στο Στέφανο που από τα παιδικά τους καρεκλάκια ήταν στην Κουμουνδούρου; Θα μας τρελάνετε; Σοβαρά μιλάτε; Και άντε όλα αυτά δεν τα ήξερε ο Στέφανος, ο Προέδρος συγγνώμη και είπε σήμερα ότι δεν τον εκπροσωπεί κανείς. Ούτε τον αδελφό του δεν παρακολουθεί που λέει ότι οι 87 θέλουμε συμφέροντα διαπλοκή και μαύρο χρήμα;

Περιμέναμε να ακούσουμε κάτι για τα μαύρα εδώ μέσα περιμέναμε να ακούσουμε κάτι για τον υπονομευτή Αλέξη, ή για τον Αλέξη που κάνει παιχνίδια. Ποια παιχνίδια κάνει, ποια ήταν η υπονόμευση του Αλέξη και γιατί δεν ειπώθηκε πριν τις εκλογές;

Όταν ήταν κάτω από την εξέδρα και χειροκροτούσε; Και βέβαια Στέφανε, Πρόεδρε, πρέπει να μας πεις εσύ ο ίδιος κάνεις μπούλινγκ σε βουλευτές, σε δημοσιογράφους; Μίλησες για τη βάση και για άμεση δημοκρατία και σου προτείνουμε να πάμε στη βάση. Με δημοψηφίσματα και το αρνείσαι. Πότε θα πούμε μια αλήθεια ναι στην άμεση δημοκρατία ή εναντίον των δημοψηφισμάτων; Ρευστοποίηση κόμματος είναι οι προτάσεις που έκανε σήμερα ο Πρόεδρος».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις