Σάββατο, 17 Αυγ.
30oC Αθήνα

Χρυσοχοΐδης: Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι στην κυβέρνηση για να κρατάει τα μπόσικα των δεξιών κακών πολιτικών

Χρυσοχοΐδης: Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι στην κυβέρνηση για να κρατάει τα μπόσικα των δεξιών κακών πολιτικών

Την ανάγκη να οριστεί άμεσα συγκεκριμένη ημερομηνία για το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, τόνισαν, μεταξύ άλλων, η Φώφη Γεννηματά, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Θάνος Μωραΐτης, στο πλαίσιο του συνεδρίου της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ

“Το πόσο εννοούμε ότι θέλουμε ειλικρινή διάλογο στην κεντροαριστερά θα κρίνεται καθημερινά καθ’ οδόν προς το συνέδριο. Πρέπει να στηρίξουμε τη μεσαία τάξη, να αναντιμετωπίσουμε τη φτώχεια και να αναστηλώσουμε το κοινωνικό κράτος. Πρέπει να διαμορφωθεί ένας ισχυρός πόλος της κεντροαριστεράς με κυβερνητική πρόταση, όχι παρακολούθη με της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, και να προσδιορίσουμε συγκεκριμένη ημερομηνία για το συνέδριο”, επισήμανε η Φώφη Γεννηματά.

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε: “Με το συνέδριο πρέπει να ξεκαθαρίσουμε την πολιτική μας, ότι είμαστε η προοδευτική Αριστερά που εκπροσωπεί τους ανέργους, τη μεσαία τάξη και όχι τα προνόμια. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι στην κυβέρνηση για να κρατάει τα μπόσικα των δεξιών κακών πολιτικών. Είμαστε για να προωθούμε καθημερινά το προοδευτικό μας στίγμα και τις προοδευτικές πολιτικές. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει πρώτα να υπάρξει, για να μπορέσει να μετεξελιχθεί, να ενώσει δηλαδή την παράταξη. Δεν πάμε σε χορό μεταμφιεσμένων, μήπως ξεγελάσουμε κάποιον. Πρέπει να αποφασιστεί σήμερα η ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου και προτείνω το τριήμερο 29-31 Οκτωβρίου”.

“Να μην γίνεται το ΠΑΣΟΚ κλωτσοσκούφι μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ”, ανάφερε χαρακτηριστικά ο Θάνος Μωραΐτης και συμπλήρωσε: “Πρέπει να πάμε σε συνέδριο με συγκεκριμένα διακυβεύματα. Τώρα είναι η ώρα να βάλουμε όλα τα θέματα επί τάπητος, πριν από τις εκλογές. Πρέπει να επανακαθορίσουμε την ιδεολογικοπολιτική μας ταυτότητα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βενιζέλος: Ούτε νέο μνημόνιο, ούτε νέα μέτρα – Συνονθύλευμα ιδεοληψίας και κυνισμού ο ΣΥΡΙΖΑ

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Στελέχη του ΠΑΣΟΚ δίνουν δήθεν τη μάχη για “ιερά και όσια”

Οι διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ και η καχυποψία από τους Παπανδρεογενείς στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε