Πολιτική

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός στη Βουλή με 159 ναι, 139 όχι και δύο απουσίες Σαμαρά και Σαλμά – Όλα όσα έγιναν στη Βουλή

Οι πολιτικοί αρχηγοί διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους στη Βουλή το απόγευμα της Κυριακής (15/12/24)

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες για τον προϋπολογισμό στη Βουλή το απόγευμα της Κυριακής (15/12/24).

Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης διασταύρωσαν τα «ξίφη τους», με τα βλέμματα στραμμένα στα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τις προμήθειες των τραπεζών και την αξιοποίηση 20.000 ακινήτων, στο πλαίσιο του προϋπολογισμού που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Από την αρχή της ομιλίας του επί του Προϋπολογισμού στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής , Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε οξεία κριτική στη κυβέρνηση ενώ χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό χαμένων ευκαιριών, μισής αλήθειας και απουσίας προοπτικής για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού με την αναιμική ανάπτυξη , όπως είπε, να στηρίζεται στο Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο όμως έχει ημερομηνία λήξης.

«Έχετε αποτύχει να κάνετε την οικονομία πιο Ανταγωνιστική, την κοινωνία πιο Δίκαιη και τους Θεσμούς πιο Ισχυρούς, αλλά πάνω από όλα τις Ελληνίδες και τους Έλληνες πιο αισιόδοξους και με καλύτερη προοπτική για τη ζωή τους», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Πρόσθεσε ότι το πλεονέκτημα της σταθερότητας, που επικαλείται η κυβέρνηση , είναι μια στασιμότητα γεμάτη κοινωνικές αδικίες κι άσκησε δριμεία κριτική στη κυβέρνηση, κατ αρχάς για τις Τράπεζες, λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ κατέρριψε την προπαγάνδα σας».

«Εσείς επιλέξατε να περιορίσετε τη διακυβέρνησή σας σε «νησίδα διευθέτησης συμφερόντων και ανασφάλειας για την πλειοψηφία της κοινωνίας», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης .

Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα και ακολούθησε η ψηφοφορία.

Με 159 ψήφους “ναι”, έναντι 139 “όχι” κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, μετά από ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία, ο κρατικός προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2025 ενώ με μεγάλη πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν οι αμυντικές δαπάνες και τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Απουσίαζε της ψηφοφορίας ο ανεξάρτητος βουλευτής Μεσσηνίας, Αντ. Σαμαράς ενώ απείχε ο Μάριος Σαλμάς.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ