Τετάρτη, 3 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Υπερψηφίστηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τη δωρεά του ιδρύματος Ωνάση

Υπερψηφίστηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τη δωρεά του ιδρύματος Ωνάση
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την κύρωση της σύμβασης δωρεάς, μεταξύ του κοινωφελούς ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του ελληνικού Δημοσίου.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και το Ποτάμι, ενώ η ΝΔ,  ΔΗΣΥ και η Χρυσή Αυγή εξέφρασαν επιφυλάξεις.”Παρών” δήλωσαν το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων. Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί και θα ψηφισθεί αύριο από το Γ’ θερινό τμήμα της ολομέλειας

Η δωρεά του ιδρύματος Ωνάση ανέρχεται στα 70 εκ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ, και αφορά τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, την λειτουργία σύγχρονου εθνικού κέντρου μεταμοσχεύσεων καθώς και εθνικού παιδικού καρδιοχειρουργικού κέντρου.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, μίλησε για ψήφο εμπιστοσύνης στο δημόσιο σύστημα υγείας και χαρακτήρισε την δωρεά του ιδρύματος Ωνάση, ως μία πολύ σημαντική προσφορά για την ενίσχυση του δημοσίου χαρακτήρα του Ωνάσειου νοσοκομείου ενώ  τόνισε ότι το Δημόσιο διατηρεί την πλειοψηφία, ενώ η επιλογή των στελεχών του θα γίνει με διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις