Site icon NewsIT

Υπερψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία για την Χρυσή Αυγή – Αίσθηση από τις δηλώσεις Παπαρήγα: “Αυτό το κοινοβούλιο δεν το παραδεχόμαστε!”

17.10.2013 | 17:02
Υπερψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία για την Χρυσή Αυγή – Αίσθηση από τις δηλώσεις Παπαρήγα: “Αυτό το κοινοβούλιο δεν το παραδεχόμαστε!”

Ναι στην τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη για την διακοπή της χρηματοδότησης της Χ.Α θα πει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενσταση αντισυνταγματικότητας από την Χρυσή Αυγή. Παρών θα ψηφίσει το ΚΚΕ. Την Τρίτη η ψηφοφορία.

Όπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης, “παρότι δεν μας καλύπτει 100% και παρότι έχουμε και άλλες ενστάσεις σε κάθε περίπτωση θα δώσουμε θετική ψήφο καθώς θεωρούμε σημαντικό τον πολιτικό συμβολισμό και το πολιτικό μήνυμα που εκπέμπει αφού ανοίγει ένας δρόμος”.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος είχε δηλώσει πως «όταν διακυβεύεται η εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας, ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός». Αναφερθείς στην βελτιωμένη τροπολογία του για την αναστολή της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων ηγετικά στελέχη των οποίων εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση ή σε τρομοκρατική δραστηριότητα, είπε ότι για την κυβέρνηση είναι αδιανόητο το κράτος και οι φορολογούμενοι πολίτες να χρηματοδοτούν εγκληματικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις, που επιχειρούν να καλυφθούν κάτω από το μανδύα πολιτικού κόμματος.

Παπαρήγα: Αυτό το κοινοβούλιο δεν το παραδεχόμαστε ούτε ως περιεχόμενο, ούτε ως τρόπο ανάδειξης, ασχέτως που συμπεριφερόμαστε καλά.”

Αφού πρώτα το ΚΚΕ είπε ότι θα ψηφίσει παρών θα ψηφίσει στην τροπολογία η επικεφαλής της Κ.Ο. Αλέκα Παπαρήγα προκάλεσε αίσθηση!

Εξηγώντας γιατί το ΚΚΕ δεν θα υπερψηφίσει, είπε ότι κατ’ αρχήν δεν επιθυμεί να βοηθήσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να ενισχύσουν το νομικό τους οπλοστάσιο. Όπως υποστήριξε είναι υπαρκτός ο κίνδυνος η τροπολογία να χρησιμοποιηθεί εναντίον του λαϊκού κινήματος.

“Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είπε: “από γιαούρτι έως βόμβες όλα ανήκουν στις τρομοκρατικές ενέργειες. Θα βάλουν στο ίδιο τσουβάλι τη συνειδητή επιλογή δολοφονίας Φύσσα; Θα το εξισώσουμε με το γιαούρτι, συγγνώμη που θα το πω, με τη ροχάλα…;”

Είπε ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν παρά τις διαβεβαιώσεις. “Δεν θα κάνουμε αυτό που επιθυμεί το σύστημα. Αυτό το κοινοβούλιο δεν το παραδεχόμαστε ούτε ως περιεχόμενο, ούτε ως τρόπο ανάδειξης, ασχέτως που συμπεριφερόμαστε καλά.”
Και κατέληξε: “Δε θα βγάλετε άκρη μαζί μας. Εμείς δεν είμαστε Χρυσή Αυγή που πήγαινε και έλεγε «διακοσμητικός είναι ο αγκυλωτός σταυρός». Εμείς το σφυροδρέπανο το σηκώνουμε και το πιστεύουμε!”

Ένσταση αντισυνταγματικότητας από την Χρυσή Αυγή

Την κατέθεσαν οι 15 βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Επικαλούνται το άρθρο 29 παράγραφος 2 του Συντάγματος, στο οποίο ορίζεται ότι «τα κόμματα έχουν δικαίωμα στην οικονομική τους ενίσχυση από το κράτος, για τις εκλογικές και λειτουργικές τους δαπάνες, όπως ο νόμος ορίζει».

Σε εφαρμογή αυτής της συνταγματικής διάταξης, όπως αναφέρουν, έχει εκδοθεί ο νόμος 3023/2012 ο οποίος ρυθμίζει όλες τις προϋποθέσεις σχετικά με την κρατική επιχορήγηση στα πολιτικά κόμματα.

«Αντίθετα, ο νομοθέτης δεν δύναται να προβλέψει διάταξη περί διακοπής ή αναστολής της χορήγησης κρατικής χρηματοδότησης σε πολιτικό κόμμα, καθώς αυτό, ουσιαστικά, θα αναιρούσε τον ίδιο τον πυρήνα του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των κομμάτων. Επομένως, η διάταξη που φέρεται προς ψήφιση με τη συζητούμενη τροπολογία είναι προδήλως αντισυνταγματική, καθώς παραβιάζει το άρθρο 29 του Συντάγματος», αναφέρουν στην ένσταση αντισυνταγματικότητας οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπόθεση Πάλλη: Ο γρίφος των 25(!) κοντέινερ σε 4.000 στρέμματα που πρέπει να λύσει η αντιτρομοκρατική! – Πολλά περιέχουν οπλισμό!

Αρβανίτης: Ο Δένδιας είναι δικτάτωρ!

Η Ιωάννα Κλάπα ορίστηκε εφέτης ανακριτής για την Χρυσή Αυγή – Έρχονται νέες συλλήψεις;

Φύλλο και φτερό τα πιστοποιητικά οπλοφορίας και κατάθλιψης της Χρυσής Αυγής!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version