Site icon NewsIT

ΥΠΟΙΚ: Δεν γίνεται “μόνιμη” η έκτακτη εισφορά

02.07.2014 | 12:41
ΥΠΟΙΚ: Δεν γίνεται “μόνιμη” η έκτακτη εισφορά

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών το σενάριο για παράταση της έκτακτης εισφοράς έως το 2016 ώστε να βρεθούν τα χρήματα για να καλυφθεί το κενό που δημιουργείται από τη δικαστική απόφαση υπέρ των ενστόλων.

«Από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι τα δημοσιεύματα περί πρόθεσης της κυβέρνησης για παράταση της έκτακτης εισφοράς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, στις τάξεις της κυβέρνησης έχουν αρχίσει να “κυκλοφορούν” σκέψεις για παράταση της έκτακτης εισφοράς μέχρι το 2016.

Η υλοποίηση των αποφάσεων του ΣτΕ για τους ενστόλους φέρνει επιβαρύνσεις που πλησιάζουν τα 800 εκατ. ευρώ. Μόνο για την κάλυψη των αναδρομικών απαιτούνται 550-600 εκατ. ευρώ, ενώ η εφάπαξ ετήσια δαπάνη που θα προκληθεί από την επάνοδο μισθών και συντάξεων των ενστόλων στα επίπεδα του Ιουλίου 2012, αγγίζει τα 200 εκατ.

Ήδη, η κυβέρνηση μετρά επιβάρυνση του προϋπολογισμού με κάτι λιγότερο από 170 εκατ. ευρώ, ύστερα από την τροπολογία της περασμένης εβδομάδας με την οποία επανέρχονται οι αποδοχές των δικαστικών στα προ περικοπών επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμείς θα πληρώσουμε τα αναδρομικά των ενστόλων! Σενάρια για παράταση της έκτακτης εισφοράς μέχρι το 2016!

Επίθεση… αγάπης από την κυβέρνηση με μείωση σε τρεις διαφορετικούς φόρους !

Τα πάνω – κάτω από τη νέα ηγεσία του ΥΠΟΙΚ – Υπό επανεξέταση ο φόρος Ακινήτων, ο ΦΠΑ, ο φόρος πετρελαίου

Ποιοι ΔΕΝ θα πληρώσουν εισφορά αλληλεγγύης

Εγκύκλιος για το ποιοι εξαιρούνται από την έκτακτη εισφορά – Μεταξύ αυτών και όσοι εργάζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Μείωση ως και 75% στην έκτακτη εισφορά

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version