Site icon NewsIT

Υποκλοπές: Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά άμεση διαβίβαση του πορίσματος του Αρείου Πάγου στη Βουλή

31.07.2024 | 21:47
Υποκλοπές: Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά άμεση διαβίβαση του πορίσματος του Αρείου Πάγου στη Βουλή

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΟΥΛΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Κοινό μέτωπο της αντιπολίτευσης για άμεση διαβίβαση του πορίσματος του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης – ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας, ΚΚΕ – ζητούν τη διαβίβαση του πορίσματος του Αρείου Πάγου και όλης της δικογραφίας για τις υποκλοπές, καθώς επίσης και την κλήση της εισαγγελέως Γεωργίας Αδειλίνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέθεσε ήδη αίτημα για τη σύγκληση σε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας βάσει του άρθρου 43Α του Κανονισμού της Βουλής, ζητώντας να κληθούν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, καθώς και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, «προκειμένου να ενημερώσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και για να δοθεί στα μέλη της Επιτροπής το σύνολο της δικογραφίας του σκανδάλου των υποκλοπών, για το οποίο εκδόθηκε η σχετική διάταξη της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου «περί αρχειοθέτησης της υπόθεσης των υποκλοπών», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά, επίσης, να περιλαμβάνονται «οπωσδήποτε μεταξύ των εγγράφων» της δικογραφίας:

1. Τα πορίσματα των Ανεξάρτητων Αρχών και των άλλων φορέων, που αναφέρονται στην ανακοίνωση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Γεωργίας Αδειλίνη».

2. «Το πολυσέλιδο (300 σελίδων) πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αχιλλέα Ζήση, ο οποίος διενήργησε την προκαταρτική εξέταση.

3. Τη σχετική διάταξη της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου περί «αρχειοθέτησης της υπόθεσης».

Επιστολή Κουτσούμπα σε Τασούλα, Μπούρα

Παράλληλα, ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ζητά με επιστολή του προς τους Κώστα Τασούλα και Θανάση Μπούρα την άμεση σύγκληση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση των υποκλοπών.

Το ΚΚΕ ζητά τη διαβίβαση στη Βουλή του πορίσματος του Αρείου Πάγου, των στοιχείων της σχετικής δικογραφίας και την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να συζητηθούν και να εξεταστούν διεξοδικά όλα τα δεδομένα της υπόθεσης.

Μάλιστα, όπως τονίζει στην επιστολή του ο κ. Κουτσούμπας, «η έκδοση του πορίσματος και η ανακοίνωση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών εγείρει πολύ σοβαρά ερωτήματα για την έρευνα που διεξήχθη, τα στοιχεία πάνω στα οποία βασίστηκε και τελικά για τη βασιμότητα των συμπερασμάτων στα οποία κατέληξε».

Παράλληλα, σημειώνει πως «αποτελεί πολύ σοβαρή εξέλιξη που παραπέμπει σε συγκάλυψη των κυβερνητικών και κρατικών ευθυνών για αυτή την δυσώδη υπόθεση».

«Αναδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, η ύπαρξη ενός αντιδραστικού και επικίνδυνου θεσμικού πλαισίου, που δίνει τη δυνατότητα στις κρατικές υπηρεσίες, αλλά και σε άλλα κυκλώματα, να προχωρούν σε «νόμιμες» και παράνομες επισυνδέσεις – με βάση το δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων» – οι οποίες μένουν στο σκοτάδι και τελικά στο απυρόβλητο», υπογραμμίζει ο γραμματέας του ΚΚΕ.

Κοινό μέτωπο πέντε κομμάτων

Να σημειωθεί ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανακοίνωσε – μέσω δηλώσεων που παραχώρησε από το περιστύλιο της Βουλής – πως τα αιτήματα που θα κατατεθούν είναι πέντε – όσα και τα κόμματα – για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Γνωστοποίησε πως επικοινώνησε με τους Νίκο Ανδρουλάκη, Στέφανο Κασσελάκη, Δημήτρη Κουτσούμπα και Αλέξη Χαρίτση και «όλοι συμφώνησαν πως είναι κορυφαίας σημασίας η εξέταση του σκανδάλου».

Επιπλέον, επισήμανε ότι η σύγκληση της Επιτροπής μπορεί να γίνει άμεσα, αφού όπως έχει γνωστοποιήσει και ο Κωνσταντίνος Τασούλας η Βουλή θα παραμείνει ανοιχτή έως την Παρασκευή 2 Αυγούστου, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να μην παίξει καθυστερήσεις».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version