Παρασκευή, 26 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Υπουργείο Άμυνας σε  Άγκυρα: Δεν δείξαμε σεβασμό και δεν θα δείξουμε σε παράνομες ενέργειες της Τουρκίας

Υπουργείο Άμυνας σε  Άγκυρα: Δεν δείξαμε σεβασμό και δεν θα δείξουμε σε παράνομες ενέργειες της Τουρκίας

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δίνουν σκληρή απάντηση στην Άγκυρα σχετικά με τους ισχυρισμούς του τουρκικού υπουργείου Άμυνας για την ένταση που σημειώθηκε ανοιχτά της Κάσου με ιταλικό ερευνητικό πλοίο. 

«Ουδείς «σεβασμός» επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη νομίμως οριοθετημένη ζώνη Ελλάδας – Αιγύπτου, όπως το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας προβλέπει και επιβάλλει», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Άμυνας. 

Η αναφορά αυτή σχετίζεται με τη διαρροή πηγών του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας οι οποίες αναφέρονταν στα όσα διαδραματίστηκαν γύρω από την Κάσο και το Καρπάθιο Πέλαγος κατά τις έρευνες ιταλικού σκάφους. Ευχαριστούσαν την Ελλάδα και την Ιταλία… «για τη συνεργασία και τον σεβασμό που έδειξαν στην περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας».

Συγκεκριμένα πηγές του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας δήλωσαν τα εξής στα τουρκικά ΜΜΕ: «Στις 22 Ιουλίου, το εν λόγω πλοίο προειδοποιήθηκε να μην εισέλθει στη Ζώνη Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας μας και εμποδίστηκε από τα πλοία μας. Αργότερα, ως αποτέλεσμα του συντονισμού που έγινε, του δόθηκε η άδεια να εκτελέσει εργασίες στις καθορισμένες συντεταγμένες και αποχώρησε από την υφαλοκρηπίδα μας ολοκληρώνοντας τη δραστηριότητά του υπό τη συνοδεία των πλοίων των Ναυτικών μας Δυνάμεων».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις