Πολιτική

Υπουργείο Εσωτερικών: “Σύντομα συνολική λύση για τις συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο

«Συνολική λύση» για τις συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ προαναγγέλλει ότι θα καταθέσει σύντομα το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επίσημη απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει αντισυνταγματική την παράταση των οκτάμηνων συμβάσεων στην καθαριότητα των δήμων.

Σχετικά με τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων, ενημερώνει ότι το ζήτημα θα κριθεί οριστικά στο επίπεδο των τμημάτων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θυμίζει την νομική αρχή ότι εργασία ήδη παρασχεθείσα πρέπει να πληρώνεται, ενώ διαβεβαιώνει ότι «σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση διατηρεί τη δυνατότητα ανάληψης κάθε, τυχόν απαραίτητης, πρωτοβουλίας για να διασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων».

Το υπουργείο κάνει λόγο για «αρνητική εξέλιξη» για τη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων, προσθέτοντας πως η εν λόγω απόφαση αναδεικνύει «το αδιέξοδο της κάλυψης πάγιων και διαρκών αναγκών μέσω συμβάσεων ορισμένου χρόνου» στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ.

Υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση ήδη εξετάζει το θέμα και προσθέτει πως «σύντομα θα κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, πολιτικές δυνάμεις και φορείς, να τοποθετηθούν σε ένα ζήτημα που δημιουργήθηκε εδώ και δεκαετίες απολύτως συνειδητά».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Νέο σχέδιο «μπαζώματος» πίσω από τις «παλινωδίες» του προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ μετά το πόρισμα για τα Τέμπη
Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Νέα Αριστερά λένε ότι από εκεί που η κυβέρνηση είχε «ευαγγέλιο» το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, τώρα το αμφισβητεί, με τη συμμετοχή ακόμα μια φορά και της ηγεσίας της Δικαιοσύνης
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου
Άδωνις Γεωργιάδης κατά Αντιπολίτευσης: Δηλητηριάσατε την πολιτική ζωή με το τεράστιο ψέμα του παράνομου φορτίου
«Σήμερα καταρρίπτονται με πάταγο οι ασυναρτησίες σας», πρόσθεσε ο Υπουργός Υγείας από το βήμα της Βουλής και μίλησε για «παλαβομάρες» της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής