Site icon NewsIT

Υπουργό Εξωτερικών ”βλέπει” τον Βενιζέλο η Wall Street Journal

21.06.2013 | 10:50
Υπουργό Εξωτερικών ”βλέπει” τον Βενιζέλο η Wall Street Journal

Πρώτο θέμα στα ξένα μέσα η κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα καθώς, εκτός του Spiegel, η Wall Street Journal τονίζει πως ''η Ελλάδα αντιμέτωπη με νέες απειλές, ο Βενιζέλος θα οριστεί υπουργός Εξωτερικών'' και το Bloomberg ''Η κυβέρνηση παραπαίει λόγω του αδιεξόδου για την ΕΡΤ''.

Η Wall Street Journal έχει ως τίτλο ”η Ελλάδα αντιμέτωπη με νέες απειλές” και σημειώνει.
”Χωρίς τη Δημοκρατική Αριστερά, η συντηρητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και οι Σοσιαλιστές ελέγχουν 153 έδρες στο κοινοβούλιο, αρκετές για να κυβερνήσουν, αλλά με οριακή πλειοψηφία. Βέβαιο πάντως είναι ότι ενισχύεται ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση πιθανότατα με τον διορισμό αρκετών κομματικών στελεχών σε υπουργικές θέσεις – κλειδιά. Υπάρχει ευρεία εκτίμηση ότι ο κ. Βενιζέλος θα οριστεί υπουργός Εξωτερικών σε ένα μελλοντικό ανασχηματισμό και πως θα αναλάβει το ρόλο αντιπροέδρου της κυβέρνησης”.

Το Bloomberg εκτιμάει πως ”η κυβέρνηση παραπαίει λόγω του αδιεξόδου για την ΕΡΤ”.
”Η αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς και των 14 βουλευτών της από την κυβέρνηση αφήνει το Σαμαρά εξαρτημένο από τις 28 έδρες του ΠΑΣΟΚ με πλειοψηφία μόλις τριών εδρών στο κοινοβούλιο. Ο Σαμαράς πρέπει να μπορέσει να πείσει την ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι έχει την ευρεία στήριξη που απαιτείται για να περάσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις περικοπές στον προϋπολογισμό που είναι προϋπόθεση για το πακέτο στήριξης”.

Πιο ηχηρός είναι ο τίτλος του Spiegel καθώς γράφει: ”Ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Ελλάδα εξερράγη – Από μια κλωστή κρέμεται η τύχη”.

Διαβάστε τα κυριότερα σημεία του άρθρου.

”Από μια κλωστή κρέμεται η τύχη της ελληνικής κυβέρνησης στην Ελλάδα, καθώς τη νύχτα της Πέμπτης ο κυβερνητικός συνασπισμός εξερράγη.
Ηταν η τρίτη σύσκεψη μέσα σε τέσσερις μέρες, κι ακόμα δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το πως θέλουν να προχωρήσουν μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Η Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) έχει 125 από τις 300 έδρες στο κοινοβούλιο. Οι Σοσιαλιστές έχουν 28 έδρες. Θεωρητικά θα μπορούσε να συνεχίσει να κυβερνά με τους σοσιαλιστές, αν η Δημοκρατική Αριστερά συνασπισμού εγκαταλείψει την κυβέρνηση συνασπισμού. Θα έχουν τότε μια ισχνή πλειοψηφία των 153 από τις 300 έδρες”.

Διαβάστε επίσης:

«Φώτη, άλλα έλεγες…» – Οι δραματικοί διάλογοι της σύσκεψης των τριών – Μένουν μόνοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετά το… «αντάρτικο» της ΔΗΜΑΡ
 
Και τώρα ανασχηματισμός! Ποιά ονόματα ακούγονται
 
Ανοιχτό παράθυρο μείωσης του ελληνικού χρέους άφησε το Eurogroup

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version