Site icon NewsIT

Υπουργοί έκλειναν τ’ αυτιά τους στις φωνές υπηρεσιακών παραγόντων για τις ΜΚΟ – Ο πρέσβης που πλήρωσε με μετάθεση την επιμονή του για ελέγχους!

24.02.2014 | 12:17
Υπουργοί έκλειναν τ’ αυτιά τους στις φωνές υπηρεσιακών παραγόντων για τις ΜΚΟ – Ο πρέσβης που πλήρωσε με μετάθεση την επιμονή του για ελέγχους!

- Πρόκειται για τον τότε πρέσβη μας στον Λίβανο και νυν στην Ταϊλάνδη Νίκο Βαμβουνάκη - Ο έλληνας διπλωμάτης αποκαλύπτει ότι από το 2004 είχε καταγγείλει την ΜΚΟ για τις αποναρκοθετήσεις - Ποτέ κατά την διάρκεια της θητείας του στον Λίβανο, δεν του ζητήθηκε όπως έπρεπε η πιστοποίηση και ο έλεγχος τέτοιου είδους προγραμμάτων - Τι λένει άνθρωποι του περιβάλοντός του στο Newsit

Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2004. Ο Νίκος Βαμβουνάκης αναλαμβάνει πρέσβης της Ελλάδας στο Λίβανο. Στις 29 Ιανουαρίου φτάνει εκεί από την Πολωνία όπου ήταν το προηγούμενο πόστο του.

Όπως λένε στο newsit άνθρωποι του περιβάλλοντός του, μέσα σε 2 εβδομάδες αντιλαμβάνεται οτι κάτι δεν πάει καλά με την ΜΚΟ για τις αποναρκοθετήσεις γιατί δεν υπήρχε ούτε ένα παραστατικό, ενώ εκκρεμούσε να εισπράξει δόση 1.700.000 ευρώ.

Αμέσως αρχίζει να ενημερώνει την ΥΔΑΣ αλλά δεν παίρνει ποτέ απάντηση. Προσπαθεί να ενημερώσει τον Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος όμως τρέχει για τις εκλογές (έγιναν 7 Μαρτίου 2004) και δεν ασχολείται με το θέμα.
 
Μετά τις εκλογές αναλαμβάνει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ο οποίος συνεχίζει να χρηματοδοτεί κανονικά την οργάνωση – φάντασμα. Σύμφωνα με άνθρωπο του περιβάλλοντος του πρέσβη “αν ο Λοβέρδος φταίει μια φορά ο Στυλιανίδης, φταίει δύο”.

Όταν πλέον επιστρέφει στην Ελλάδα, ο πρέσβης τη μετάθεση του τη θεωρεί τιμωρητική. Μάλιστα τον είχαν “στο ψυγείο” για 2,5 χρόνια μέχρι που τον έστειλαν στην Ταϋλάνδη.

Όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα του διπλωματικού σώματος, η πίεση στους πρέσβεις ασκείται με το γάντι, “αν είσαι σε κάποιο πόστο του εξωτερικού έχεις διπλάσιο μισθό και διάφορες άλλες ανέσεις ενώ, ετσι πίεζαν διπλωμάτες να μη σκαλίζουν τις ΜΚΟ φαντάσματα”.

Ο Νίκος Βαμβουνάκης είναι 34 χρόνια διπλωμάτης με μακρά πείρα σε πολλά πόστα.

Όπως αναφέρει, όλες οι εισηγήσεις του έμειναν αναπάντητες και παρά την επιμονή του η μόνη απάντηση που πήρε ήταν τον Απρίλιο του 2006 που έλαβε εντολή επιστροφής στην Αθήνα….

Το απόσπασμα από την υπηρεσιακή αναφορά του τα λέει όλα:

“Εφόσον δεν μου διευκρινιστεί εγγράφως ότι ανακαλούμαι για τυχόν υπηρεσιακή μου ανεπάρκεια, θεωρώ ότι τιμωρούμαι διότι οι εισηγήσεις και οι αντιρρήσεις μου για τα αναπτυξιακά προγράμματα στον Λίβανο δεν ήταν ευχάριστες στον υφυπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΡΕΤΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με υπογραφή Καραμανλή “γεννήθηκε” η πρώτη ΜΚΟ – Την πλήρωναν 8 εκατ. ευρώ για να… μετράει τις υπόλοιπες – Ρόντος: Ο Γιώργος τις έβαλε σε τάξη

Έτοιμος να δώσει εξηγήσεις δηλώνει ο Ρόντος

Economist: Ταφόπλακα για τον Γ. Παπανδρέου το σκάνδαλο με τις ΜΚΟ;

 

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version