Σάββατο, 31 Αυγ.
24oC Αθήνα

Z’ Aντιπρόεδρος της Βουλής ο Σπύρος Λυκούδης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Έβδομος Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων της ΙΖ’ Περιόδου της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Περιόδου εκλέχθηκε ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης.

Η πλήρωση της έβδομης κενής θέσης Αντιπροέδρου της Βουλής διεξήχθη σήμερα το μεσημέρι στην Ολομέλεια με τον υποδεικνυόμενο από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού Σπύρο Λυκούδη να συγκεντρώνει στην μυστική ψηφοφορία 186 θετικές ψήφους, ενώ στην καταμέτρηση βρέθηκαν και 25 λευκά ψηφοδέλτια.

Η θέση του Ζ Αντιπροέδρου της Βουλής, που αντιστοιχεί σε βουλευτή που υποδεικνύεται κανονικά από το τρίτο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμμα παρέμενε κενή καθώς κατά την εκλογή του Προεδρείου, πέρυσι, η Χρυσή Αυγή είχε απομονωθεί από τα υπόλοιπα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και δεν είχε καταφέρει να εκλέξει Αντιπρόεδρο καθώς δεν συγκέντρωσε τον ελάχιστο αριθμό θετικών ψήφο που προβλέπει ο ΚτΒ. «Μπλόκο» που είχε συμβεί στην προηγούμενη κοινοβουλευτική Περίοδο.

Μετά την αλλαγή του ΚτΒ, όμως και την πρόβλεψη που προστέθηκε και προβλέπει ότι εάν ένα κόμμα που έχει δικαίωμα να εκλέξει Αντιπρόεδρο δεν το επιτυγχάνει, τότε αυτή η θέση πληρώνεται από βουλευτή του επόμενου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος.

Το προεδρείο της Βουλής συμπληρώθηκε κατά αναλογίαν και οι Αντιπρόεδροι της Βουλής ως εξής:

Α’ Αντιπρόεδρος Τάσος Κουράκης (ΣΥΡΙΖΑ)
Β’ Αντιπρόεδρος Γιώργος Βαρεμένος (ΣΥΡΙΖΑ)
Γ’ Αντιπρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ)
Δ’ Αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης (ΝΔ)
Ε’ ( από ΣΤ) Αντιπρόεδρος Δημήτρης Κρεμαστινός (Δημ. Συμπαράταξη)
ΣΤ (από Ζ’) Αντιπρόεδρος Γιώργος Λαμπρούλης (ΚΚΕ)
Και Ζ’ Αντιπρόεδρος Σπύρος Λυκούδης (Ποτάμι)
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε