Δευτέρα, 19 Αυγ.
33oC Αθήνα

Ζεσταίνει το κλίμα η Παπαρήγα: «Δεν σας ευχόμαστε καλή επιτυχία» – Το βράδυ η μεγάλη μάχη στη Βουλή

Ζεσταίνει το κλίμα η Παπαρήγα: «Δεν σας ευχόμαστε καλή επιτυχία» – Το βράδυ η μεγάλη μάχη στη Βουλή

– «Εσείς, θα κάνετε και παλαιά βρώμικη δουλειά, που δεν ολοκληρώθηκε, αλλά και την καινούρια», είπε η κα Παπαρήγα
– Η πρώην γ.γ. του ΚΚΕ ήταν να μιλήσει νωρίτερα αλλά έπεσε θύμα του… ασανσέρ
– Η τρίτη ημέρα συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα μετά από φανερή ονομαστική ψηφοφορία
– Η μάχη θα κορυφωθεί αργά το βράδυ με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Η ομιλία της πρώην γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα είναι από αυτές που ξεχώρισαν στην σημερινή τρίτη ημέρα της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων στην Βουλή.

«Παραδοσιακά οι φράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης στις προγραμματικές δηλώσεις έκλειναν με την ευχή «καλή επιτυχία» στο έργο σας υπό την έννοια του καλού της χώρας. Εμείς, όμως, δεν θα σας ευχόμαστε «καλή επιτυχία». Εμείς θέλουμε να αποτύχετε στην πολιτική που έχετε υιοθετήσει και προωθείτε σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων», ανέφερε στην Βουλή η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κοιτάζοντας τα κυβερνητικά έδρανα.

Μιλώντας στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων, η κυρία Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι «Εάν θα θέλατε να κάνετε έστω και μια πιο ήπια ρήξη, θα έπρεπε να είχατε προετοιμάσει τον λαό. Εσείς όμως δεν έχετε κάνει τίποτα. Εσείς, θα κάνετε και παλαιά βρώμικη δουλειά, που δεν ολοκληρώθηκε, αλλά και την καινούρια».

Η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ήταν να μιλήσει λίγο νωρίτερα. Όμως έχασε την σειρά της καθώς έπεσε «θύμα», του ασανσέρ, το οποίο «κόλλησε» όταν το πήρε για να κατέβει από τον δεύτερο όροφο που είναι τα κοινοβουλευτικά γραφεία του ΚΚΕ και να κατέβει στο ισόγειο στην Ολομέλεια. Ένα από τα γνωστά «τερτίπια» των ανελκυστήρων της Βουλής με τα οποία υπάλληλοι, βουλευτές και συχνοί επισκέπτες είναι εξοικειωμένοι.

Η τρίτη ημέρα συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα μετά από φανερή ονομαστική ψηφοφορία.

Ήδη έχουν μιλήσει ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ενώ για τις προτεραιότητες και τα σχέδια των υπουργείων τους αναμένεται να μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και η αναπληρωτής υπουργός αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Πάντως, το πολιτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στην αποψινή συζήτηση, καθώς αναμένεται να κορυφωθεί η πολιτική αντιπαράθεση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να ανεβαίνει στο βήμα λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε