Πολιτική

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Είπα πολλές φορές στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκαβαλήσει»

H Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αναφορικά με την πορεία της κυβέρνησης η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε: «Εγώ είπα προσωπικά αρκετές φορές στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ‘ξεκαβαλήσει’ κι αυτός και η κυβέρνησή του. Η αλαζονεία δεν βγήκε σε καλό σε πολλούς προηγούμενους. Το 40% δεν είναι ούτε ΄λευκή επιταγή’ ούτε εισιτήριο για όποια πολιτική θέλει να ασκεί».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολίασε τις εξελίξεις στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Υπάρχει μία εκφυλιστική αλλοίωση της συνθήκης πια στον ΣΥΡΙΖΑ. Απλοί άνθρωποι που επένδυσαν στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες τους ελπίδες και μπορεί να ματαιώθηκαν, τώρα πια έρχονται στην ‘Πλεύση Ελευθερίας’. Δεν χαίρομαι όμως με την κατάσταση αυτή, γιατί το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμα δημοκρατίας. Έχουμε μία Βουλή που έχει απλώς υπολειτουργεί, αλλά την έχει καταργήσει η Νέα Δημοκρατία με τις ευλογίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ειδικά για τον Στέφανο Κασσελάκη δήλωσε: «Είναι ένας άσχετος που πήγε και πήρε με χρηματιστηριακές τακτικές και με επιθετική εξαγορά τον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που ήταν πτωχευμένος. Η πολιτική κρίνεται από τις πράξεις κι όχι από τις λέξεις, ούτε από τις εντυπώσεις και το περιτύλιγμα. Από το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ‘διαζύγιο’ από τις αριστερές του αρχές κι αξίες».

Όσο για το πώς βλέπει την προοπτική της νέας πολιτικής κίνησης της Έφης Αχτσιόγλου και της ομάδας της. απάντησε: «Όταν άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να μην νομιμοποιήσουν μία ακραία παραβίαση μία δημοκρατικής εντολής , η εντολή του δημοψηφίσματος του 2015, επέλεξαν να υποστυλώσουν την παραβίαση της δημοκρατική εντολής και το εξαργύρωσαν με υπουργικές θέσεις. Και η κα Αχτσιόγλου και ο κ. Χαρίτσης και ο κ. Ηλιόπουλος ήταν υπουργοί και μάλιστα πρωτοκλασάτα. Έδειξαν ποιο είναι το όριό τους και ποιο είναι το κίνητρό τους».

Για την τραγωδία στα Τέμπη

Για την διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Είναι πολύ σημαντικό ότι επιτέλους θα διερευνηθεί με εξεταστική επιτροπή το έγκλημα των Τεμπών. Βλέπω μία οργιώδη κυβερνητική προσπάθεια να μην προβληθεί το έργο της εξεταστικής επιτροπής».

Σχετικά με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματός της η κα Κωνσταντοπούλου σημείωσε: «Δεν έχουμε εσωκομματικά εμείς, είχαμε μία ατυχέσταστη εκδήλωση της ιδιοτέλειας και της αγάπης για την εξουσία που εγώ έχω δει πολλές φορές. Σε κάθε περίπτωση η ‘Πλεύση Ελευθερίας’ και με τους 6 βουλευτές που έχει αυτή τη στιγμή κάνει δουλειά 158 βουλευτών».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Μάκης Βορίδης για Μαρία Καρυστιανού: «Κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, δεν γίνεται να μην απαντάμε» – «Αδίστακτος, σπιλώνει τον αγώνα μας» η απάντησή της
«Δεν γίνεται να μην απαντάμε στις πολιτικές τοποθετήσεις που κάνει» είπε ο Μάκης Βορίδης για τη Μαρία Καρυστιανού που του απάντησε χαρακτηρίζοντάς τον «μικρόψυχο, κακό και λίγο»
Ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι κακιά γυναίκα, αυτή την κυρία πάνε να υποστηρίξουν στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
«Θα της κάνω μήνυση και αγωγή για να αποδείξει στα δικαστήρια την προσωπική μου εμπλοκή. Όποιος πάει στο συλλαλητήριο στηρίζει Κωνσταντοπούλου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή