Πολιτική

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο πατέρας μου Νίκος Κωνσταντόπουλος διαθέτει όλα τα εχέγγυα για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

«Πρόκειται για ένα πρόσωπο που έχει δώσει δείγμα γραφής διαχρονικά»

Τη θέση ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι ένα πρόσωπο που είναι αποτέλεσμα παζαριών και ισορροπιών εξέφρασε σήμερα, Τετάρτη (08.01.25) η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Πρέπει να είναι ένα πρόσωπο το οποίο να ξέρουμε όλοι ότι την κρίσιμη στιγμή θα επιλέξει το κοινωνικό συμφέρον και τη δημοκρατία και γι’ αυτό θα πρέπει να έχει δώσει εξετάσεις στη ζωή του» ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στο Action 24, εκτιμώντας πως η θέση αυτή δεν προσφέρεται για συνταξιοδοτική αποκατάσταση πολιτικών προσώπων.

Στη συνέχεια, η κ. Κωνσταντοπούλου υπέδειξε τον πατέρα της Νίκο Κωνσταντόπουλο ως το καταλληλότερο πρόσωπο για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα ξεκαθαρίζοντας πως πρόκειται για μία προσωπική της άποψη που όμως, όπως υποστήριξε, βρίσκει πολλούς σύμφωνους.

«Από τη μία πλευρά είμαι αρχηγός ενός κοινοβουλευτικού κόμματος με 6 βουλευτές, οπότε δεν μπορούμε εμείς ούτε να επιλέξουμε ούτε να καθορίσουμε την επιλογή. Έχω άποψη, βέβαια η άποψή μου δεν είναι επίσημη πρόταση, γιατί για να κάνεις επίσημη πρόταση πρέπει να έχεις ρωτήσει τον ενδιαφερόμενο» δήλωσε αρχικά.

«Θεωρώ όμως ότι μία προσωπικότητα στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας που εξασφαλίζει αυτά τα οποία όλοι θα θέλαμε και όλοι οι πολίτες ζητούν είναι ο πατέρας μου ο Νίκος Κωνσταντόπουλος. Είναι ένας αυτόνομος πολιτικός άνδρας και φυσικά η πορεία του δεν προσδιορίζεται από το τι πιστεύω εγώ».

 

Παράλληλα, έκανε λόγο για ένα πρόσωπο που έχει δώσει δείγμα γραφής διαχρονικά από τη δεκαετία του ’60. «Όταν χρειάστηκε να υπερασπιστεί τις αξίες και τις αρχές του στη Δικτατορία δεν λύγισε στα αγριότερα βασανιστήρια. Όταν χρειάστηκε να υπερασπιστεί τις αξίες και τις αρχές μεταπολιτευτικά δεν τις εξαργύρωσε, αλλά τις υπηρέτησε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Αναγνωρίστηκε η οικουμενικότητα και η συμβολή της
Με την ανακήρυξη της 9ης Φεβρουαρίου ως «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας» αναγνωρίζεται η παγκόσμια προσφορά της ελληνικής γλώσσας στην πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται συναυλίες στα Εξάρχεια» – Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ
«Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται συναυλίες σε μία περιοχή τόσο πυκνοκατοικημένη και ουσιαστικά χρησιμοποιείται από κάποιους ως ορμητήριο για επεισόδια», επισήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Το ΣτΕ ακύρωσε το πρόστιμο στη ΝΔ για τη διαρροή των email των αποδήμων – Παραμένουν όμως σε Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και δύο στελέχη της ΝΔ
Λόγω μη επαρκούς αιτιολογίας ακυρώθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, τα πρόστιμα συνολικού ύψους 40.000 ευρώ που...
Συμβούλιο της Επικρατείας 7