Σάββατο, 28 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αρνείται να… χάσει και “ανοίγει” τη Βουλή

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Φάνηκε από τις πρώτες της δηλώσεις το βράδυ των εκλογών πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν ξέρει να χάνει. Γι’ αυτό και με τις κινήσεις της δείχνει ότι αφού ο λαός της έδειξε την έξοδο από τη Βουλή, θα φύγει με τον δικό της “φωναχτό” τρόπο.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αρνείται πως, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, έχει ηττηθεί. Ο κόσμος την άφησε εκτός Βουλής, όπως και το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τις συνεχείς αναφορές στην επιστροφή στη δραχμή.

Αλλά εκείνη ακολουθεί το ίδιο μονοπάτι. Κατακεραυνώνει και… καταγγέλλει. Το έκανε όταν τη Δευτέρα (21/09/2015) παρέλαβε τα αποτελέσματα των εκλογών από τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη. Είπε πως κινήθηκαν οι διαδικασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης πριν ακόμη εκείνη ενημερωθεί και πως τα έμαθε από τα ΜΜΕ. Σαφέστατη αιχμή και προς τον πρώην “σύντροφό” της Αλέξη Τσίπρα και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που μετά την εκλογή του αποθέωνε, Προκόπη Παυλόπουλο.

Και σήμερα, αποφασίζει να ανοίξει τη Βουλή (ως έχει βέβαια το δικαίωμα αφού είναι ακόμη Πρόεδρός της) για να συνεδριάσει η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά σήμερα Τρίτη (22.09.2015) και η συνεδρίαση θα είναι κλειστή. Οι επόμενες, μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, θα είναι δημόσιες.

Προεκλογικά είχε δηλώσει ότι θέλει να καλέσει στην Επιτροπή τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για να πει πως έφτασε τη χώρα στο τρίτο Μνημόνιο. Άγνωστο αν τελικά θα το κάνει. Πληροφορίες αναφέρουν πως μέσω των συνεδριάσεων της Επιτροπής για το Χρέος η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα ζητήσει τη συνέχιση της λειτουργίας από τη νέα Βουλή και θα ζητήσει από τη νέα κυβέρνηση να μην εγκαταλείψει τη μάχη για τη διαγραφή του χρέους.

Γραφείο εκτός Βουλής;

Ως πρώην πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα συνεχίσει να απολαμβάνει των προνομίων της. Αλλά φαίνεται πως ένα από αυτά θα το… αφήσει. Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, δεν θα πάρει προνομιακό γραφείο στη Βουλή αλλά θα επιλέξει ένα άλλο σε κτίριο στην οδό Αμαλίας δίπλα από εκείνο του… προέδρου της μιας μέρας Βύρωνα Πολύδωρα.

Σημειώνεται πως η κα Κωνσταντοπούλου, ως πρώην πρόεδρος της Βουλής δικαιούται φρουρά, γραμματειακή υποστήριξη, υπηρεσιακό αυτοκίνητο κ.τ.λ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε