Πολιτική

Ζωή Κωνσταντοπούλου: “Κάθε νεογέννητο στην Ελλάδα χρωστάει σήμερα 41.000 ευρώ”

«Πρέπει ο ελληνικός λαός να εκπροσωπηθεί από μια κυβέρνηση που θα εργάζεται για την ευημερία, τη δημοκρατία και την αλληλεγγύη» , αναφέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στην ισπανική ιστοσελίδα tmex.es ενώ χαρακτηρίζει παράνομη και εγκληματική συμπεριφορά τις αποφάσεις των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών το περασμένο καλοκαίρι.

«Αυτό που βιώσαμε το καλοκαίρι ισοδυναμούσε με εχθροπραξία: μια άμεση απειλή για την επιβίωση του πληθυσμού. Οι τράπεζες έκλεισαν και λαός απειλήθηκε με ανθρωπιστική καταστροφή εάν απέρριπτε τα μέτρα που πρότειναν στο τραπέζι οι δανειστές με τελεσίγραφο 48 ωρών. Ανθρωπιστική καταστροφή σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν θα ήταν σε θέση να έχουν τρόφιμα ή φάρμακα. Αυτή είναι μη ανεκτή κατάσταση για την Ευρώπη. Και δεν θα ήταν μια κατάσταση που θα προέκυπτε από έναν σεισμό ή από ένα φυσικό φαινόμενο. Αλλά θα ήταν το άμεσο αποτέλεσμα των αποφάσεων των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών» αναφέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Η άποψή μου είναι ότι πρόκειται για μια απολύτως παράνομη και εγκληματική συμπεριφορά εκ μέρους των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών. Είναι δικαίωμα του λαού, όχι μόνο του ελληνικού, αλλά των ευρωπαϊκών λαών συνολικά, να διεκδικήσουν την αποκατάσταση των δημοκρατικών διαδικασιών, την ισότητα και την κυριαρχία των λαών, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι αυτό εφικτό; Θα έλεγα ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο, αλλά πρέπει πραγματικά να παλέψουμε γι’ αυτό και πραγματικά πρέπει να θυμηθούμε τι σημαίνει η Ευρώπη για εμάς.

Δεν έχω καμία απολύτως προσδοκία από την Κυβέρνηση Τσίπρα. Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε την εξουσία, αντί του λαού. Επέλεξε να μην διαπραγματευθεί το δημόσιο χρέος, να μην χρησιμοποιήσει τα εργαλεία και τις αποδείξεις που είχε στα χέρια, που αποδεικνύουν ότι το ελληνικό χρέος είναι παράνομο, απεχθές και μη βιώσιμο. Επέλεξε να φορτώσει τη χώρα με περισσότερο χρέος, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε νεογέννητο στην Ελλάδα χρωστάει σήμερα 41,000 ευρώ. Επέλεξε να επιτεθεί στην κοινωνία για να παραμείνει στην κυβέρνηση. Δεν έχω καμία προσδοκία από την κυβέρνησή του. Πιστεύω ότι πρέπει να εργαστούμε ώστε ο ελληνικός λαός να εκπροσωπηθεί από μια κυβέρνηση που θα εργάζεται για την ευημερία, τη δημοκρατία και την αλληλεγγύη» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η τέως πρόεδρος της Βουλής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: «Με τον Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας βάζουμε τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών και διευκολύνουμε τη λειτουργία των ΚΕΠΑ»
«Συγχαρητήρια στο Υπουργείο Υγείας, και στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τις νέες αυτές υπηρεσίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας» γράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ιατρική εξέταση
Ελεύθερος ο βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος μετά τους βανδαλισμούς στην Εθνική Πινακοθήκη – «Ξεκρέμασα τέσσερις βέβηλες εικόνες»
Η πράξη του βουλευτή της Νίκης κρίθηκε πλημμέλημα και θα σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του, η οποία θα διαβιβασθεί στη βουλή ώστε να κινηθεί η διαδικασία της άρσης ασυλίας του
Ο βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος έξω από την Εθνική Πινακοθήκη  (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Κυβερνητικές πηγές για ΠΑΣΟΚ: Όταν μιλούν για «κατήφορο χυδαιότητας και τοξικότητας» να κοιτάζουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη
«Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναμάσησε τα ίδια fake news που ακούστηκαν από την ηγεσία του κόμματός του και τα οποία απαντήθηκαν πλήρως από τον πρωθυπουργό»
Το Μέγαρο Μαξίμου