Πέμπτη, 18 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πολλά τα like στα social media ελάχιστα στον ΣΥΡΙΖΑ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πολλά τα like στα social media ελάχιστα στον ΣΥΡΙΖΑ

Τελικά, είναι μοναχικός είναι ο δρόμος που έχει ακολουθήσει η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μπορεί τα όσα λέει να εκφράζουν πολλούς και αυτό το αντιλαμβάνεται αν ρίξει κανείς μια ματιά στα social media, αλλά όπως και να το κάνεις η ανταπόκριση στο facebook και στο twitter δεν σημαίνει και απόθεμα πολιτικού κεφαλαίου το οποίο να εξαργυρώνεται με κάποιο τρόπο. Κι αν νομίζει κάποιος ότι μπορεί να έχει στα σκαριά συμμαχίες με την Αριστερή Πλατφόρμα, πλανάται πλάνην οικτράν. Τουναντίον, η πολιτική κίνηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη έχει φροντίσει να κρατήσει αποστάσεις από την κα Πρόεδρο.

Η κα Κωνσταντοπούλου είναι σαφές ότι μετράει μέρες ως Πρόεδρος της Βουλής.

Κατηγορείται από συντρόφους και εχθρούς ότι δεν έκανε σωστή χρήση του τρίτου τη τάξει θεσμικού αξιώματος και γι’ αυτό και προκάλεσε αυτή την ενόχληση και δέχθηκε ακόμα και φιλια πυρά.

Χαρακτηριστικά είναι όσα έγιναν χθες στην Βουλή με το σώμα να απαξιώνει πλήρως και με κάθε ευκαιρία τον θεσμό στο πρόσωπο της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Χθες, η κα Κωνσταντοπούλου επέλεξε να μην σταθεί για ακόμα μια φορά στο ύψος των περιστάσεων. Προσπάθησε με τερτίπια και επικαλούμενη τον κανονισμό της Βουλής να καθυστερήσει την διαδικασία προκαλώντας την απαξία των βουλευτών οι οποίοι πλέον την ειρωνεύονταν χωρίς να κρύβονται.

Το ίδιο και όταν έθεσε σε ψηφοφορία το θέμα του αν θα πάει η διαδικασία μέχρι τα μεσάνυχτα όταν η Άννα Καραμανλή της φώναξε «άιντε» και η κα Κωνσταντοπούλου με ύφος δασκάλας είπε: «Ποια είναι η κυρία που φώναξε “άιντε”.

Και βεβαίως η ομιλία της αργά χθες το βράδυ με την οποία σηματοδότησε πολλά.

Όταν είπε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός εκβιάζονται και αφού είπε πως «στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», επικαλέστηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για να υπογραμμίσει ότι «Δεν έχουμε το δικαίωμα το «όχι» του ελληνικού λαού να το κάνουμε «ναι» με την ψήφο μας, ούτε να το ερμηνεύουμε ως «όχι» υπό προϋποθέσεις».

Τι σήμαινε αυτό; Σήμαινε ότι οι σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με την κα Κωνσταντοπούλου είναι ανύπαρκτες αλλά η κα Πρόεδρος παρά τον θόρυβο που προκάλεσε έδειξε ότι δεν έχει έρεισμα στην Κ.Ο. και ότι σε αυτό το δρόμο που έχει επιλέξει προχωράει με μόνη συντροφιά την Ραχήλ Μακρή και όχι πάντα….

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε