Δευτέρα, 29 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Αυλαία για το Φεστιβάλ Αθηνών από την 1η Ιουνίου

Αρχής γενομένης στο Ηρώδειο, με Λυρική Σκηνή (1 Ιουνίου και 3-5/6) στην «Καβαλερία Ρουστικάνα» και τους «Παλιάτσους», του Μασκάνι και του Λεονκαβάλλο αντίστοιχα.

Το ίδιο βράδυ , πρώτη μέρα του Ιουνίου το «Τροχόσπιτο» του Φεστιβάλ θα αράξει στον πεζόδρομο του Θησείου, όπου εκλεκτοί ηθοποιοί (Άννα Μάσχα, Αργύρης Ξάφης, Αγγελική Παπούλια, Μάνια Παπαδημητρίου, Καρυοφιλιά Καραμπέτη, Γιώργος Καραμίχος και τόσοι ακόμα), θα αυτοσχεδιάσουν σε ένα βαριετέ με διασκεδαστικές παρλάτες, μουσικές και τραγούδια με τίτλο «Μια νύχτα χάρισμά σου».

Και φυσικά με ελεύθερη είσοδο. Η επίλεκτη ομάδα με επικεφαλής τον κονφερανσιέ και σκηνοθέτη της βραδιάς, Γιώργο Νανούρη είναι αποφασισμένη να παρασύρει το κοινό σε δύο βραδιές (1 και 2 Ιουνίου) απόλαυσης και διασκέδασης.

Και τονίζουν: «Ειδικά φέτος, που όλοι είναι συνέχεια στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν και να διεκδικήσουν, κατεβαίνουμε κι εμείς στους δρόμους, αλλά για να τραγουδήσουμε».

Στο μεταξύ η Πειραιώς 260, ανοίγει με αφιέρωμα στη μνήμη του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Ιάννη Ξενάκη (3,6 και 8 Ιουνίου ). Πολύπλευρη προσωπικότητα με διεθνή ακτινοβολία και αποδοχή, ο αρχιτέκτονας, μαθηματικός και προ πάντων στοχαστής Ιάννης Ξενάκης έγινε παγκοσμίως γνωστός ως ο συνθέτης που εισήγαγε πρώτος τον επιστημονικό λογισμό στη μουσική συνθετική διαδικασία.

Με αφορμή τα δέκα χρόνια από το θάνατο του, τρία σημαντικά μουσικά σύνολα που ειδικεύονται στη σύγχρονη μουσική διατρέχουν το έργο του, το οποίο σήμερα επανέρχεται διαρκώς στο διεθνές προσκήνιο.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει τις συναυλίες του πολυβραβευμένου Arditti Quartet (3 Ιουνίου), της περίφημης Λόντον Συμφιονιέτα (London Sinfonietta) υπό τη διεύθυνση του νεαρού Ryan Wigglesworth (6 Ιουνίου) και τη μουσική παράσταση του ανερχόμενου Ergon Ensemble με μαέστρο τον Νίκο Τσούχλο (8 Ιουνίου) και αφηγητή τον ηθοποιό Γιώργο Καραμίχο.

Πολιτισμός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε