Σάββατο, 27 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Εγκαινιάστηκε η έκθεση Μεταβυζαντινών Συλλογών του Βυζαντινού Μουσείου

Εγκαινιάστηκε η έκθεση Μεταβυζαντινών Συλλογών του Βυζαντινού Μουσείου

Τα εγκαίνια έγιναν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  Κάρολο Παπούλια, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού  Παύλου Γερουλάνου.

Με τον γενικό τίτλο “Από το Βυζάντιο στη Nεώτερη Eποχή” η έκθεση καλύπτει χρονικά την περίοδο από την Άλωση μέχρι και τον 20ό αιώνα. Σε έναν εκθεσιακό χώρο 1400 τ.μ. εκτίθενται στο κοινό χίλια περίπου αντικείμενα -τα περισσότερα για πρώτη φορά. 

Τα εκθέματα αναδεικνύονται σε σχέση με το κοινωνικό, πολιτιστικό και πολιτικό πλαίσιο της εποχής από την οποία προέρχονται. Και είναι η πρώτη φορά που ένα μουσείο επιχειρεί να εκθέσει με τρόπο συνθετικό τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο. 

Όποιος περιηγηθεί στην έκθεση θα διαπιστώσει ότι το παρελθόν βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με το παρόν, θα δει την ιστορία ενός πολιτισμού, που επηρέασε γείτονες και κατακτητές του. Η κρίση που διανύουμε είναι μια ευκαιρία να επικαιροποιήσουμε τις διαχρονικές αξίες. 

Η έκθεση αυτή είναι το όραμα του Δημήτριου Κωνστάντιου και αποτελεί φόρο τιμής στο έργο του¨, είπε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, κατά την διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ένα βίντεο με τον Δημήτρη Κωνστάντιο, τον επί δέκα χρόνια διευθυντή του Βυζαντινού Μουσείου που χάθηκε πρόσφατα, ο οποίος εξηγεί, σαν να ήταν δίπλα μας, την σύλληψη της έκθεσης. 

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως τις 13 Ιουνίου 2010.

Πολιτισμός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε