Κυριακή, 28 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ο Andrea Bocceli τραγουδά στο Ηρώδειο

Τα εισιτήρια για την συναυλία έχουν εξαντληθεί.

Για μία και μόνη εμφάνιση, θα βρεθεί αύριο, Τρίτη, στο Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού, ο τενόρος Αντρέα Μποτσέλι, καλεσμένος του Ιδρύματος Δράσης κατά του Καρκίνου του Μαστού, υπέρ του οποίου θα διατεθούν τα έσοδα της συναυλίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Ραγκούσης, καλωσόρισε το μεσημέρι στην Αθήνα, την εμβληματική φυσιογνωμία του σύγχρονου μελοδράματος, χαρακτηρίζοντας «τιμή» το ότι η συγκεκριμένη συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου του.

Ζήτησε από τον Αντρέα Μποτσέλι να νιώσει το Ηρώδειο σαν το σπίτι του και τον ευχαρίστησε για την τεράστια κοινωνική του προσφορά. Η πρόεδρος του Ιδρύματος, Ασπασία Λεβέντη, φίλη του τενόρου, τον ευχαρίστησε για την άμεση θετική απάντηση στο κάλεσμά της και σημείωσε ότι «στη δύσκολη συγκυρία, αυτή η συναυλία αποτελεί μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, καθώς στα κύρια σχέδια του Ιδρύματος είναι να καλύπτονται όλα τα έξοδα διαγνωστικού ελέγχου του μαστού, Ελλήνων και μεταναστών».

Ο Αντρέα Μποτσέλι από την πλευρά του δήλωσε περήφανος, που -όπως σημείωσε- μπορεί, με το έργο του, να συνεχίσει να προσφέρει. Σημειώνεται ότι η αναγνώριση, παγκοσμίως, της ποιότητας της φωνής του τον έχει εντάξει ανάμεσα στους καλλιτέχνες – θρύλους, με 70 εκατ. πωλήσεις δίσκων διεθνώς και με το δικό του Αστέρι στον Δρόμο της Δόξας, στο Hollywood.

Κατά την έναρξη της συναυλίας θα ακουστεί, για πρώτη φορά, το γραμμένο ειδικά για το Ίδρυμα Δράσης κατά του Καρκίνου του Μαστού, τραγούδι του συνθέτη Pierpaolo Guerrini, με τίτλο «For a New Sun».

Στη συναυλία συμμετέχουν η διεθνούς φήμη Ελληνίδα υψίφωνος, Μυρτώ Παπαθανασίου, μαζί με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Marcello Rota.

Πολιτισμός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε