Site icon NewsIT

Μπλόκο στη γρήγορη αδειοδότηση επιχειρήσεων από 8 υπουργεία

21.03.2014 | 07:42
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μπορεί η κυβέρνηση να ανακοίνωσε το νομοσχέδιο για την γρηγορότερη αδειοδότηση των επιχειρήσεων, όμως κάποια υπουργεία ... σφυρίζουν αδιάφορα. Τα κυριότερα υπουργεία που εμπλέκονται στη διαδικασία ακόμη δεν έχουν στείλει προτάσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Η διαβούλευση για το νομοσχέδιο έχει ολοκληρωθεί από το τέλος του προηγούμενου μήνα. Από τότε όμως εννέα συναρμόδια υπουργεία δεν έχουν στείλει τις προτάσεις τους για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στις οποίες θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νέος νόμος.

Τα υπουργεία Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Υγείας Αγροτικής ανάπτυξης, Περιβάλλοντός, Δημόσιας Τάξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη διαδικασία και έτσι ο νέος νόμος που θα δώσει πραγματική ανάσα παραμένει στις καλένδες.

Κάπως έτσι φαίνεται ότι αντιλαμβάνονται κάποιοι την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα… στα λόγια.

Η καθυστέρηση για τις επιχειρήσεις όμως μεταφράζεται σε χρήμα. 7,8 δισ. ευρώ στοιχίζουν στις επιχειρήσεις στην Ελλάδα οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις αφού για κάθε ένα εκατομμύριο επένδυσης υπολογίζεται ότι το κόστος είναι 35.000 ως 41.000 ευρω.

Διαβάστε επίσης:

Παράταση στις δηλώσεις ενάρξεων και μετατάξεων αγροτών μέχρι και τις 15 Απριλίου

 
Η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας δεν μπορεί να γίνει με ενάμισι εκατομμύριο Έλληνες στο περιθώριο

Η τελική συμφωνία για τα πρόστιμα επαγγελματιών και επιχειρήσεων

Εκτόξευση εσόδων και νέων θέσεων εργασίας από τον τουρισμό

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version