Site icon NewsIT

Πρώτη παγκοσμίως η Vodafone στις M2M υπηρεσίες

10.04.2014 | 10:07
Πρώτη παγκοσμίως η Vodafone στις M2M υπηρεσίες

Η Vodafone είναι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά νούμερο ένα στις υπηρεσίες επικοινωνίας μεταξύ συσκευών (Machine to Machine - M2M).  

Στην Ελλάδα τα δίκτυα ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ των συσκευών γίνεται μέσω της θυγατρικής της Vodafone Ελλάδας, Zelitron, η οποία έχει ως βασική της στρατηγική την παροχή ολοκληρωμένων τηλεπικοινωνιακών λύσεων Μ2Μ δίνοντας στους πελάτες νέες υπηρεσίες και έξυπνες εφαρμογές ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ συσκευών (M2M). Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπει στις επιχειρήσεις (διαφόρων κλάδων της αγοράς) να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα και να ενισχύσουν την παραγωγικότητά και την ανταγωνιστικότητά τους.
 
Έτσι, η Vodafone προσφέρει στους πελάτες το σχεδιασμό και την παροχή υπηρεσιών Μ2Μ μέσα από μια εξειδικευμένη πλατφόρμα διαχείρισης, η οποία απλοποιεί και διευκολύνει την καθημερινή λειτουργία της επιχείρησης παρέχοντας παράλληλα πολλά πλεονεκτήματα, όπως είναι ο άμεσος έλεγχος της τηλεπικοινωνιακής σύνδεσης, η αξιοπιστία και η καλύτερη εξυπηρέτηση. 
 
Αυτό που χρειάζεται η επιχείρηση είναι μια ειδική κάρτα SIM με την οποία διασφαλίζεται η συνεχής σύνδεση στην επικοινωνία, καθώς και ειδικά προγράμματα χρήσης, σχεδιασμένα για επικοινωνίες M2M, με ενιαία χρέωση. 
 
Μέσω της πλατφόρμας αυτής ο χρήστης μπορεί να ελέγξει την κάρτα SIM και την υπηρεσία επικοινωνίας απευθείας μέσω διαδικτύου από τον web browser του PC, του tablet, αλλά και του smartphone του, σε σχεδόν πραγματικό χρόνο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ενώ παράλληλα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αναλυτικές αναφορές χρήσης, καθώς και στη χρήση των ΜΒ από το σύνολο των συνδέσεων. 
 
Οι υπηρεσίες που παρέχει η Vodafone στην Ελλάδα περιλαμβάνουν την υπηρεσία Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων ZeliTrack Fleet Management, την υπηρεσία Τηλεμέτρησης και Εποπτείας Φωτοβολταϊκών Εγκαταστάσεων SmartEcometer PV, καθώς και την υπηρεσία τηλεμέτρησης Smart Ecometer GAS για την άμεση παρακολούθηση και ενημέρωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου σε συνεργασία με την Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε εδώ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version