Δευτέρα, 21 Οκτ.
20oC Αθήνα

3 εύκολα ντιπ που μπορείτε να φτιάξετε την ίδια στιγμή που θα έρθουν οι καλεσμένοι

3 εύκολα ντιπ που μπορείτε να φτιάξετε την ίδια στιγμή που θα έρθουν οι καλεσμένοι

Ξέρω, ότι πλέον δεν έχουμε ακάλεστες επισκέψεις, όπως τα παλιά χρόνια. Όλα τα «events» της ζωής μας είναι προγραμματισμένα, μέρες πριν. Ξέρω, ακόμη ότι ο χρόνος που έχουμε για να περιποιηθούμε τους φίλους και τους αγαπημένους μας, είναι τόσο περιορισμένος, που σχεδόν πάντα καταλήγουμε στο delivery.

Ωστόσο, είναι πραγματικά απλό να ετοιμάσουμε κάτι νόστιμο, κομψό και σούπερ γρήγορο, για μια βραδιά με φίλους ή συγγενείς. Τα ντιπάκια με φρέσκα κομμένα λαχανικά, ή νάτσος, κριτσίνια, παξιμαδάκια, ψημένες αραβικές πιτούλες ή απλώς φρυγανισμένο ψωμί, μπορούν άνετα να πλαισιώσουν ένα κρασί ή μπύρες, με την παρέα.

Αν έχουμε συγκεκριμένα απλά υλικά στο ψυγείο και στο ντουλάπι μας, μπορούμε να φτιάξουμε, κυριολεκτικά από την ώρα που θα χτυπήσει το κουδούνι μέχρι να καθίσουν οι καλεσμένοι μας στον καναπέ, ένα νοστιμότατο ντιπ, ως ορεκτικό, πριν το φαγητό, ή ως συνοδευτικό, στο ποτό τους.

Τα βασικά υλικά, που το πιθανότερο είναι ότι έχουμε όλοι στο ψυγείο μας, είναι φερ’ ειπείν: Γιαούρτι, μαγιονέζα, τυρί κρέμα και λεμόνια. Και τα υπόλοιπα απαραίτητα υλικά, που βρίσκονται στο ντουλάπι τροφίμων είναι: στιγμιαία κρεμυδόσουπα, καπνιστή πάπρικα και πολτός μαύρης ελιάς.

Γιαούρτι με κρεμυδόσουπα

Ανακατεύουμε στο μπoλ που θα σερβίρουμε, ένα κεσεδάκι γιαούρτι με ένα φακελάκι κρεμυδόσουπα στιγμής.
Το ντιπ αυτό, είναι ιδανικό με στικς λαχανικών,  αγγουριού, καρότου, πιπεριάς, σέλερι, επίσης, μικρά τουφάκια από μπρόκολο και κουνουπίδι.

Τυρί κρέμα με καπνιστή πάπρικα και ξύσμα λεμόνι

Αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα με λίγο ξύσμα λεμονιού και καπνιστή ή γλυκιά πάπρικα. Αν θέλουμε να έχει έντονη λεμονάτη γεύση, μπορούμε να στάξουμε και λίγο χυμό λεμόνι την ώρα του ανακατέματος. Όλα τα κριτσίνια και τα παξιμαδάκια, που μπορεί να έχουμε, ταιριάζουν με αυτό ελαφρύ ντιπ, που βγάζει απίστευτη φρεσκάδα.

Μαγιονέζα με πολτό ελιάς

Το συνδυασμό αυτό τον έφαγα με στριφτά χειροποίητα κριτσίνια, ως καλωσόρισμα, σε ένα εστιατόριο στην Κωνσταντινούπολη και τον φτιάχνω πολύ συχνά τα βράδια, με φίλους στο σπίτι. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα vegan ή κλασική με 1-2 κουταλάκια πολτό ελιάς. Εγώ προτιμώ τη μαύρη ελιά, αλλά εσείς μπορεί να έχετε ή να θέλετε τον πολτό πράσινης ελιάς. 

Tasteit Τελευταίες ειδήσεις