Tasteit

Ark: Το «Ημερολόγιο των Σεφ» μας ταξιδεύει στην Κρήτη

Συνεχίζοντας τη σειρά των δείπνων με τίτλο «Ημερολόγιο των Σεφ» που συνυπογράφουν ο Γιάννης Μπαξεβάνης και οι καλεσμένοι του, το εστιατόριο Ark υποδέχεται τον Μιχάλη Χάσικο.

Μετά από το επιτυχημένο πέρασμα του Βολιώτη Γρηγόρη Χέλμη, τη σκυτάλη παίρνει ο πολυβραβευμένος Ρεθύμνιος σεφ.

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου το Ark και ο Γιάννης Μπαξεβάνης φιλοξενούν τον πολυβραβευμένο σεφ και θεματοφύλακα της κρητικής γαστρονομίας Μιχάλη Χάσικο, από το εστιατόριο “Hasika – Η Ελλάδα σε μπουκιές” στο Ρέθυμνο, τηρώντας  στο ακέραιο την υπόσχεση ότι ο θεσμός του «Ημερολογίου» θα είναι ένα γαστρονομικό ταξίδι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Τη συγκεκριμένη βραδιά, οι δύο σεφ, μαζί με την ταλαντούχα ομάδα του Γιάννη Μπαξεβάνη, δηλαδή τους Αντώνη Ζερίδη,  Διονύση Ζαχαρόπουλο, Κωνσταντίνα Γκίνη και Τάσο Ζησόπουλο, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας ένα μενού που θα αποτελείται από μεζέδες και θα δίνει έμφαση στην ντόπια κρητική κουζίνα.

Ο Μιχάλης Χάσικος και η κουζίνα της Κρήτης

Όλα τα πιάτα θα βασίζονται αποκλειστικά σε ελληνικά προϊόντα, κυρίως μικρών παραγωγών, μια φιλοσοφία που και οι δύο σεφ και τα εστιατόρια υποστηρίζουν σταθερά όλα τα χρόνια της γαστρονομικής πορείας τους.

Ο Μιχάλης Χάσικος, ο σεφ-πατρόν του φημισμένου πλέον “Hasika – Η Ελλάδα σε μπουκιές” ξεχωρίζει χάρη στη δημιουργικότητα, το μεράκι, αλλά και την αφοσίωσή του στον κλάδο του– το καλοκαίρι, μάλιστα, πρωτοστάτησε στην οργάνωση του 1ου Πολιτιστικό Φεστιβάλ Αγίου Βασιλείου 2024, σε ό,τι αφορά στο γαστρονομικό κομμάτι και ειδικότερα στην ανάδειξη του θεσμού των καφενείων: όργωσε το νομό Ρεθύμνου και τα κατέγραψε σε έναν χάρτη γεύσεων, αναγνωρίζοντας και τιμώντας τον ρόλο τους στην παράδοση και στον πολιτισμό του τόπου.

Δεν είναι τυχαίο πως το εστιατόριο του κρητικού σεφ έχει αναδειχθεί σε εστιατόριο-προορισμό, καθώς προσφέρει μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία η οποία αξίζει μια επίσκεψη στην Κρήτη, ακόμα κι αν είναι για αυτή και μόνο. Η μαγειρική του Μιχάλη Χάσικου είναι γνήσια κρητική. Από τις ψησταριές μέχρι τις κατσαρόλες του φροντίζει να παρουσιάζει όλες τις γευστικές πτυχές του νησιού πράγμα που σημαίνει πως στο μενού του ότι η ορεινή Κρήτη συνυπάρχει αρμονικά με την αστική κουζίνα των πόλεων του νησιού.

Τι θα δοκιμάσουμε στο «Ημερολόγιο των Σεφ»

Το μενού θα περιλαμβάνει ανάμεσα στα άλλα αυγό με στάκα με κρόκο αυγού, αφρό στάκας και γαύρο μαρινάτο, μαύρη σουπιά (σουπιά σε τσιπς με το μελάνι της και ταραμά καπνιστής ρέγκας), ψάρι ημέρας με μπάμιες και ντομάτα πλακί – μια αγαπημένη κρητική συνταγή, αρνί τσιγαριστό με πιλάφι κρητικό και για επιδόρπιο μπουγάτσα Χανίων.

Οι επόμενες συναντήσεις που έχουν καταχωρηθεί στο “Ημερολόγιο των Σεφ” είναι: 14/11/2024 Γιάννης Γαβαλάς (Ηρακλειά), 28/11/2024 Ρένα Γιαννουλάκη (Κρήτη), 5/12/2024 Βασίλης Μουρατίδης & Γιάννης Παναγιωτίδης (Χαλκιδική / Θεσσαλονίκη) και 12/12/2024 Μιχάλης Μάρθας (Κάλυμνος).

Με το βλέμμα στις επόμενες γενιές

Το “Ημερολόγιο των Σεφ” δεν περιορίζεται όμως μόνο στη βραδιά του δείπνου. Την επόμενη ημέρα, παιδιά από σχολεία της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ark και να γνωρίσουν από κοντά τον καλεσμένο σεφ και φυσικά την ομάδα του εστιατορίου.

Στο πλαίσιο αυτό, θα μαγειρέψουν μαζί τους ένα από τα πιάτα του μενού, προσφέροντάς τους πολύτιμα ερεθίσματα για τη μεσογειακή διατροφή και την αξία της ελληνικής κουζίνας. Ο κύριος στόχος του Γιάννη Μπαξεβάνη και των καλεσμένων του είναι να εκπαιδεύσουν τα παιδιά στη φιλοσοφία του Slow Food, ενισχύοντας την αγάπη για την ελληνική γαστρονομία και την υποστήριξη των Ελλήνων παραγωγών.

Info

Ark Glyfada

Γρ. Λαμπράκη 2, 2108948882

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Gallina: Ρεβεγιόν με Γεύση, Τέχνη και Design
Στρείδια, χαβιάρι, μαύρη και λευκή τρούφα, λευκά σπαράγγια, χτένια, καλκάνι, αστακός και φασιανός πρωταγωνιστούν στα δύο εορταστικά μενού και κλέβουν τις εντυπώσεις
Gallina: Ρεβεγιόν με Γεύση, Τέχνη και Design