Tasteit

Beef Bar: Για brunch στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Σε ανανεωμένο χώρο και με νέες γεύσεις επέστρεψε το beefy Brunch του Beefbar Athens.

Signature πιάτα και καλοφτιαγμένα Bloody Mary με φόντο τον καταπράσινο κόλπο του Λαιμού Βουλιαγμένης, απογειώνουν τα σαββατοκύριακα.


Pizza με τρούφα

Τι θα δοκιμάσετε

Κατά καιρούς έχουμε γευτεί στο Beefbar Athens διάφορα ευφάνταστα και χορταστικά πιάτα: από πίτσα με βοδινό kobe, χοτ ντογκ με αστακό, wagyu ribeye, ακόμη και τηγανητές πατάτες με τρούφα και ξινομυζήθρα, προτάσεις που ομολογουμένως μας είχαν εντυπωσιάσει.

Και η φετινή σεζόν όμως δεν στερείται εκπλήξεων: το νέο brunch μενού διαθέτει ενδιαφέρουσες προσθήκες τόσο στην κατηγορία του street food όσο και στα πιάτα των αυγών που παραμένουν ο θεμελιώδης λίθος για κάθε brunch που σέβεται τον εαυτό του.

Από αυτά τα νέα που δοκιμάσαμε ξεχωρίσαμε το wagu sfiha, το στρογγυλό λαχματζούν με κιμά από wagyu, chili flakes, μοτσαρέλα και σάλτσα από ταχίνι, το scramble croast, όπου ένα βουτυράτο smashed croissant γίνεται η βάση για τα scrambled eggs, το αβοκάντο το εκλεκτό χαβιάρι Ossetra και τον μαριναρισμένο σολομό gravlax, καθώς και την απολαυστική πίτσα με τρούφα, η οποία εξαφανίστηκε εν ριπή οφθαλμού.

Για να “δροσιστούμε”, διαλέξαμε την γαρνιρισμένη με ρόδι και κουκουνάρι roasted greens salad, ενώ δεν αντισταθήκαμε στη γοητεία του crispy tartar με wagyu, πάνω σε τραγανό μιλφέιγ πατάτας.

Aπό τις κλασικές και σταθερά πρώτες σε προτιμήσεις προτάσεις ξεχώρισε, για άλλη μια φορά, το Sunday Edition Big K δηλαδή το signature burger του Beefbar, στο οποίο προστίθενται τηγανητό αυγό, τυρί, bacon και sauce hollandaise. Διαλέξαμε να συνοδεύσουμε τα παραπάνω με την spicy Bloody Mezcalita και την Νihon Mary με την ασιατική διάθεση και λίγο πριν φτάσει το τρόλεϋ με τα κρουασάν, τα cruffins και τα ψωμιά, αλλάξαμε στο πιο ταιριαστό Coffee Americano – σε αυτό το σημείο να πούμε πως όλα τα cocktails είναι δημιουργίες του ταλαντούχου bartender Άκη Βλάχου και της ομάδας του.

Κι επειδή κάποιες φορές τα γλυκά δεν είναι ποτέ αρκετά και ήμασταν μεγάλη παρέα, επιλέξαμε για το τέλος τόσο τον μπακλαβά σε στυλ κανταϊφι με πραλίνα φιστικιού, όσο και το gelato mantecato, αναβαθμισμένο στην νέα brunch εκδοχή του με συνοδευτικά churros, βάφλες και pancakes.


Το crispy tartar με wagyu, πάνω σε τραγανό μιλφέιγ πατάτας

Γιατί να κατηφορίσουμε στα νότια το σαββατοκύριακο;

Οι περισσότεροι γνωρίζουν τη φήμη του Beefbar Athens στους λάτρεις του κρέατος. Δεν είναι αυτός ο μόνος λόγος για τον οποίο πολλοί καταλήγουν στη Βουλιαγμένη τα μεσημέρια του σαββατοκύριακου, καθώς και το Beefy Brunch του έχει αποκτήσει εδώ και μερικά χρόνια πολλούς φίλους.

Εδώ που τα λέμε το brunch γενικά έχει αγαπηθεί από τους Έλληνες, οι οποίοι με πολύ μεγάλη ευκολία το έβαλαν στις διατροφικές τους συνήθειες, ενώ οι σεφ βλέποντας την ανταπόκριση αυτής της τάσης, έχουν αφήσει ελεύθερη τη φαντασία τους προσφέροντας πολλές, διαφορετικές εκδοχές, άλλοτε  άκρως επιτυχημένες και άλλοτε όχι τόσο.

Το Beefy Brunch του Beefbar Athens ανήκει στην πρώτη κατηγορία, καθώς πρόκειται για μια σοβαρή γευστική εμπειρία. Κι αν στην εξίσωση βάλει κανείς την απίστευτη τοποθεσία «χαμένη» στους τόνους του πράσινου και του γαλάζιου και την φιλόξενη σάλα που λούζεται στο φως του ήλιου, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί γεμίζει με κόσμο κάθε φορά, παρά το γεγονός ότι δεν είναι φθηνό. Αν πρόκειται βέβαια για μια ξεχωριστή περίσταση, αυτό το σούπερ τρυφηλό brunch είναι η ιδανική πρόταση και αξίζει να δώσετε το ραντεβού σας εκεί.

Το wagu sfiha, το στρογγυλό λαχματζούν με κιμά από wagyu, chili flakes, μοτσαρέλα και σάλτσα από ταχίνι

Beefbar Athens: Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace Hotel Athens), Βουλιαγμένη,τηλέφωνο: 2109670700

Ώρες: Από τις 12:00, με τελευταία κράτηση στις 15:45  80€ – 150€/ άτομο

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα