Πέμπτη, 17 Οκτ.
20oC Αθήνα

Botrini’s και Spiros & Vasilis: Δυο κορυφαία εστιατόρια της Αθήνας γιορτάζουν τα γενέθλιά τους

Botrini’s και Spiros & Vasilis: Δυο κορυφαία εστιατόρια της Αθήνας γιορτάζουν τα γενέθλιά τους

Ο χρόνος είναι φίλος για δύο κορυφαία εστιατόρια της πόλης που αυτόν τον μήνα σβήνουν πολλά κεράκια στην τούρτα της ζωής τους.

Στο Χαλάνδρι, με ειδικό μενού και Riesling κάνει γενέθλια ο Έκτορας Μποτρίνι, ενώ στο κέντρο το Spiros & Vasilis γιορτάζει κάνοντας μια προσφορά αγάπης.

Botrini’s

Για το μισελενάτο εστιατόριο αυτός ο Οκτώβριος είναι πολύ σημαντικός, καθώς  φέτος γιορτάζει τα δωδέκατα γενέθλιά του με δυο εκδηλώσεις αφιερωμένες στο Riesling, μαζί με το κορυφαίο οινοποιείο της Eva Fricke.

Το συγκεκριμένο οινοποιείο επικεντρώνεται στην παραγωγή  παγκόσμιας κλάσης κρασιών στο Rheingau της Γερμανίας και αποτελείται από 17 εκτάρια αμπελώνων στα οποία εφαρμόζονται βιώσιμες και οικολογικές γεωργικές πρακτικές.

Η οινική φιλοσοφία της της Eva Fricke είναι απλή: αγνά και ευαίσθητα κρασιά με έμφαση στην έκφραση και την κομψότητα. Τα καλά νέα για τους λάτρεις του fine dining  και του κρασιού ξεκινούν σήμερα.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Botrini’s Restaurant (@botrinisrestaurant.official)

Στις 16:30 θα πραγματοποιηθεί μία γευσιγνωσία μερικών  εκ των εμβληματικότερων κρασιών του κτήματος, ενώ αύριο, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου οι τυχεροί επισκέπτες του Botrini’s θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα επετειακό δείπνο με ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας που θα περιλαμβάνει κάποια από διαχρονικά μας πιάτα και τις πιο ιδιαίτερες πρόσφατες δημιουργίες του Έκτορα Μποτρίνι και του Νίκου Μπίλλη.

Τα πιάτα αυτά θα συνοδεύονται από γερμανικά Rieslings  του οινοποιείου Eva Fricke σε μια εξερεύνηση της ευρείας, πολυσχιδούς και πληθωρικής ποικιλίας που τυγχάνει να είναι και η αγαπημένη των οινοχόων ανά τον κόσμο.

Spiros & Vasilis

Το Spiros & Vasilis αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια της Αθήνας. Από το μακρινό 1974, οπότε και πρωτολειτούργησε, δεν έπαψε να σέβεται τις αξίες της κλασικής γαλλικής κουζίνας. Εδώ και 50 χρόνια, το κομψό εστιατόριο του Βασίλη και του Σπύρου Πολυμέρη προσφέρει αυθεντικές γαστρονομικές εμπειρίες, εμπνευσμένες από την Προβηγκία.

Ανάμεσα στα φημισμένα πιάτα περιλαμβάνονται  η αυθεντική entrecôte Café de Paris, το σπιτικό pâté foie gras, τα μπουτάκια βατράχων, η magret de canard à l’orange et Grand Marnier (πάπια με πορτοκάλι και Grand Marnier) και τα σαλιγκάρια Βουργουνδίας του chef Δημήτρη Φύτρου, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της κουζίνας περισσότερο από μια τριακονταετία.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SPIROS & VASILIS (@spirosvasilisrestaurant)

Για τον εορτασμό της επετείου των 50 χρόνων, οι ιδιοκτήτες διοργάνωσαν πριν λίγες ημέρες μια δεξίωση για φίλους και συνεργάτες. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς οι καλεσμένοι γεύτηκαν εκλεκτά εδέσματα όπως tartare, foie gras, salmon blinis, χτένια Saint Jacques και τυρί Tête De Moine, τα οποία συνόδευσαν με εκλεκτές ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα. Και οι εορτασμοί δεν τελειώνουν εδώ: το εστιατόριο, με αφορμή τα γενέθλιά του,  αποφάσισε να στηρίξει το Ίδρυμα Έλενα Ηλιοπούλου Γιαμά – Έρευνα & Υποτροφίες για τη Θεραπεία και Πρόληψη του Καρκίνου – με κάθε παραγγελία της φημισμένης πάπιας με πορτοκάλι που θα κάνετε, το Spiros & Vasilis δωρίζει 1,00€ στο Ίδρυμα.

Tasteit Τελευταίες ειδήσεις