Tasteit

Burger σολομού με άρωμα βασιλικού

Απολαυστικό όπως το κλασικό

Οι παραλλαγές κλασικών πιάτων, συχνά, μπορεί να μας εκπλήξουν ευχάριστα.

Αξίζει πραγματικά κάποια στιγμή να δοκιμάσετε το burger από σολομό, μέσα σε ψωμάκι, μαζί με τα τυπικά συνοδευτικά, σάλτσες, κρεμμύδι, ντομάτα και μαρούλι.

Μπορείτε επίσης, αν θέλετε κάτι πιο διαιτητικό, να τα ψήσετε και να τα σερβίρετε ως μπιφτέκια με λαχανικά ή πράσινη σαλάτα.

Ενδιαφέρον για συνοδευτικά θα είχαν, οι γλυκοπατάτες και οι ψητές φουντίτσες μπρόκολου. Ένα λεμονάτο (με ξύσμα και χυμό λεμονιού) άλειμμα με γιαούρτι και φρέσκο τυρί κρέμα, θα ταιριάξει τέλεια με τη γεύση του σολομού. Αλείψτε με αυτό, τα ψωμάκια για τα burger.

Τα παραπάτω υλικά, θα μας δώσουν 4 μεγάλα burgers, που μπορούμε να ψήσουμε στο barbeque ή στο σχαροτήγανο.

Burger σολομού

Υλικά:

  • 1 κιλό σολομό φιλέτο χωρίς κόκκαλα κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια
  • 3 κουταλάκια έτοιμο πέστο βασιλικού
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 100 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σε μπολ τον σολομό, το πέστο, τα ασπράδια, την φρυγανιά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι.

Ζυμώνουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο, να δέσουν οι γεύσεις.

Με ελαφρώς λαδωμένα χέρια, πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα ψήνουμε στη σχάρα ή στο τηγάνι, για 5-6 λεπτά, γυρνώντας στη μέση του χρόνου.

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα