Tasteit

Carrot Cake Muffins: Ζουμερά ατομικά κεκάκια καρότου με άρωμα μπαχαρικών

Τα μάφιν με γεύση carrot cake, έχουν όλες τις γεύσεις του κέικ καρότου που αγαπάμε, αλλά σε μίνι μέγεθος. Και λόγω αυτού του μεγέθους, το κεκάκι θα παραμείνει ζουμερό και αφράτο, μέχρι να εξαφανιστούν όλα από το τραπέζι.

Το μάφιν αυτό είναι ιδανικό για πρωινό, για σνακ και γενικά για τα μικρά γεύματά μας, όταν βρισκόμαστε σε κίνηση. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα frosting με τυρί κρέμα που ταιριάζει απίστευτα ή να τα φάμε σκέτα, όπως είναι. Αν έχουμε διάθεση χτυπάμε στο μίξερ: 225 γρ. τυρί κρέμα full fat – μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου με 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο – μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου με 3 φλιτζάνια (360 gr.) ζάχαρη άχνη, 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι.

Πάμε πάλι στα βασικά tips για το κέικ καρότου, που έχει καρότο, για ένα λόγο. Και όχι γιατί μας ήρθε να βάλουμε, ο Θεός ξέρει γιατί, λαχανικά στο γλυκό μας. Έχει καρότο γιατί έχει φυσική γλύκα και υγρασία που κρατάει το κεκάκι μας αφράτο και γι’ αυτό είναι από τις αγαπημένες γεύσεις κέικ σε όλο τον κόσμο.

Επίσης είναι καλό, για περισσότερη υγρασία, να ψιλοκόψουμε τη μισή ποσότητα του καρότου και την άλλη μισή να την χρησιμοποιήσουμε σε μορφή τριμμένου και όχι έτοιμου, συσκευασμένου, που θα έχει χάσει την υγρασία του, αλλά τριμμένου στον τρίφτη εκείνη τη στιγμή. Επίσης, προτείνω να διαλέξετε μεγάλα καρότα, που τρίβονται πιο εύκολα.

Σε αυτή τη συνταγή, σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, επειδή τα αυγά που είναι σε θερμοκρασία δωματίου είναι λιγότερο παχύρρευστα από τα κρύα αυγά και ανακατεύονται καλύτερα στο μείγμα του κέικ και έτσι ό,τι ψήνουμε,  φουσκώνει περισσότερο.

Carrot Cake Muffins

Υλικά:

  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • πρέζα τζιντζερ σε σκόνη
  • πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
  • 1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη – υγρή
  • 2 μεγάλα αυγά – σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλιτζάνια καρότα ψιλοτριμμένα και φρεσκοτριμμένα – το 1 φλυτζάνι από αυτά ψιλοκομμένο στον πολυκόφτη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε τη φόρμα για μάφινς με ατομικά χαρτάκια, ή λαδώνουμε ατομικές θήκες muffin από σιλικόνη.

Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά, το λάδι, την καστανή ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια.
Ρίχνουμε μέσα τα τριμμένα καρότα και τα ψιλοκομμένα καρότα.

Ενώνουμε τα ξηρά υλικά με τα υγρά υλικά.

Γεμίζουμε τις θήκες για μάφινς κατά τα 2/3.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-22 λεπτά μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάζουμε στο κέντρο των muffins.

Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς, πριν τους βάλουμε την επικάλυψη με τυρί κρέμα και διακοσμήσουμε με λίγο τριμμένο καρότο.

Μπορούμε επίσης, αν δεν βάλουμε cream cheese frosting, να ζεστάνουμε την επομένη, τα κεκάκια, στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 15 δευτερόλεπτα και να αλείψουμε από πάνω λίγο βούτυρο, για την απόλυτη λιχουδιά πρωινού.

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα