Δεν είναι το πιο εύκολη συνταγή για cheesecake, αλλά είναι η πιο ore-α.
Τα βήματα είναι τα ίδια με το κλασικό cheesecake, όπως και οι κανόνες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Επιλέγουμε, τυρί κρέμα με όλα του τα λιπαρά και ψήνουμε με μπεν μαρί στον φούρνο.
Το cheesecake, καλύπτεται από γκανάς λευκής σοκολάτας και διακοσμείται με τριμμένα ή κομμένα στη μέση, μπισκότα, με την κρέμα στη μέση, ξέρετε ποια.
Για τη γκανάς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε σταγόνες λευκής σοκολάτας, είτε να ψιλοκόψετε ολόκληρη λευκή σοκολάτα, που είναι και το πιο οικονομικό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Cheesecake Oreo
Υλικά:
Για τη βάση:
- 20 Oreos
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για τη γέμιση:
- 250 γρ. πλήρες τυρί κρέμα, μαλακωμένο
- 1 φλιτζάνι ( 200 γρ. ) κρυσταλλική ζάχαρη
- 35 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 75 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 20 Oreos
Για τη γκανάς λευκής σοκολάτας
- 170 γρ. λευκής σοκολάτας
- 80 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε μια σχάρα στο κάτω τρίτο του φούρνου.
Θρυμματίζουμε σε ψίχουλα τα Oreos, για τη βάση, σε πολυκόφτη. Ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
Πιέζουμε τα ψίχουλα Oreo σε μία στρογγυλή φόρμα, με έλασμα. Με τα δάχτυλά μας ή με ένα ποτήρι πιέζουμε τα Oreos στο κάτω μέρος και ελαφρά στα πλάγια για να δημιουργήσουμε τη βάση. Ψήνουμε τη βάση στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Η κουζίνα μας τώρα θα μυρίσει σοκολάτα και βούτυρο.
Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ενώ ετοιμάζουμε τη γέμιση του cheesecake.
Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 και βράζουμε αρκετό νερό στο μπρίκι ή στο βραστήρα για το μπεν μαρί.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το αλεύρι σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν, περίπου 2 λεπτά. Το χτύπημα σε μέτρια-χαμηλή ταχύτητα αποτρέπει την ενσωμάτωση πολύ αέρα στο μείγμα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ρωγμές κατά το ψήσιμο.
Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα μετά από κάθε προσθήκη. Ξύνουμε τον πάτο και τις πλευρές του μπολ με μια λαστιχένια σπάτουλα, μεταξύ κάθε προσθήκης.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν λεία κρέμα.
Σπάμε τα Oreo σε κομμάτια και τα ανακατεύουμε μέσα στην κρέμα, με λαστιχένια σπάτουλα. Τυλίγουμε το εξωτερικό και κάτω μέρος της φόρμας, με 3 στρώσεις χοντρού αλουμινόχαρτου, διασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχουν τρύπες ή κενά από τα οποία θα μπορούσε να περάσει το νερό. (Οι φόρμες με έλασμα, δεν είναι στεγανές).
Ρίχνουμε το μείγμα του cheesecake πάνω από τη βάση των μπισκότων στη φόρμα και βάζουμε τη φόρμα, στη μέση ενός μεγάλου ταψιού.
Το βάζουμε στον φούρνο και γεμίζουμε μέχρι τη μέση της φόρμας, με βραστό νερό.
Ψήνουμε το cheesecake μέχρι να δέσει, 65-70 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει μέσα ίδιο ταψί που ψήθηκε, χωρίς να βγάλουμε το νερό, για 1 ώρα.
Στη συνέχεια βγάζουμε τη φόρμα με το γλυκό, από το ταψί με το νερό και αφαιρούμε τα αλουμινόχαρτα. Το αφήνουμε να κρυώσει στον πάγκο της κουζίνας, για άλλη μία ώρα, πριν το βάλουμε στο ψυγείο ακάλυπτο, για τουλάχιστον 4 ώρες, ή όλη τη νύχτα.
Μπορείτε να φτιάξετε τη γκανάς λευκής σοκολάτας όταν θέλετε να σερβίρετε το cheesecake.
Πώς φτιάχνουμε τη γκανάς bitter, γάλακτος ή λευκή
Στη περίπτωσή μας, τοποθετούμε τα κομματάκια λευκής σοκολάτας ή την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα σε ένα μεσαίο μπολ και περιχύνουμε με την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος που έχουμε ζεστάνει για 2 λεπτά.
Το αφήνουμε να καθίσει χωρίς να ανακατεύουμε για 2 λεπτά και ύστερα ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφήνουμε τη γκανάς στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς και να έχει ρευστή μορφή. Βγάζουμε το cheesecake από την φόρμα και ρίχνουμε τη γκανάς, απλώνοντας τη στην επιφάνεια και αφήνοντας τη να τρέξει, λίγο, στα πλαϊνά.
Γαρνίρουμε με τριμμένα μπισκότα ή κομμένα στη μέση.