Tasteit

Chicken Pad Thai: Σε 30′ στο σπίτι και καλύτερο από το ασιατικό take-out της γειτονιάς

Από τα πιο αγαπημένα πιάτα, με νουντλς, για όλη την οικογένεια. Ετοιμάζεται σε μόλις 30 λεπτά και αν είχατε τα χάρτινα κουτάκια, που χρησιμοποιούν στα ασιατικά μαγαζιά, κανένας, δεν θα πίστευε ότι το έχετε φτιάξει μόνοι σας και δεν είναι αγορασμένο και ακριβοπληρωμένο.

Δεν μου αρέσει να το λέω, αλλά, τα περισσότερα ασιατικά φαγητά που αγοράζουμε σε πακέτο, από τα αντίστοιχα εστιατόρια, δεν κερδίζουν το βραβείο της πιο υγιεινής επιλογής. Έτσι, όταν μπορώ, επιδιώκω να φτιάχνω αυτά τα πιάτα στο σπίτι, γιατί έτσι, ελέγχω την ποσότητα των ανθυγιεινών λιπών, της ζάχαρης και του αλατιού και ακόμη, βγαίνουν σούπερ νόστιμα.

Έχω φτιάξει, αυτό το ταϊλανδέζικο πιάτο, που συνδυάζει, σχεδόν, όλες τις γεύσεις – αλμυρό, γλυκό, ξινό, ελαφρά καυτερό – με γαρίδες, με μοσχάρι ή και με τόφου, για αγαπημένο φίλο που είναι vegan, πάντα με την ίδια επιτυχία. Το κοτόπουλο, είναι, ωστόσο, διαχρονικά, η πιο εύκολα διαχειρίσιμη, προσβάσιμη και πιο αγαπητή πρωτεΐνη. Το πιάτο αυτό, έχει τρία στάδια: Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές (έτσι μαγειρεύεται πιο γρήγορα και όλα τα κομμάτια στον ίδιο χρόνο), ανακατεύουμε τη σάλτσα μας σε ένα μπολ, μαλακώνουμε τα νούντλς ρυζιού και τα ρίχνουμε όλα μαζί σε ένα γουόκ. Και… thai dinner is served.

Αυτό που είναι σημαντικό στη μαγειρική, έχει και σε αυτό το πιάτο εφαρμογή: χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας και προσαρμοστείτε στα υλικά που θα βρείτε. Δηλαδή: Δεν βρήκατε φύτρες φασολιών; Κανένα πρόβλημα, χρησιμοποιήστε ψιλοκομμένο λάχανο ή ψιλοκομμένο μπρόκολο.

Chicken Pad Thai

Υλικά:

  • 300 γρ. χυλοπίτες ρυζιού – μαγειρεμένες al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα – κοπανισμένο σε πάχος 1,5 εκατοστού και κομμένο σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
  • αλάτι & πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι φρέσκες φύτρες φασολιών
  • 1/3 φλιτζανιού φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • 1/4 φλιτζανιού λευκά κρεμμύδια σε φέτες
  • 1/3 φλιτζανιού κόλιαδρο ή μαϊντανό – χοντροκομμένο
  • προαιρετικά: φιστίκια

Για τη σάλτσα

  • 1/4 φλιτζανιού κέτσαπ
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού – (fish sauce – μην την παραλείψετε, δίνει όλη τη νοστιμιά)
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φυστικοβούτυρο
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
Το σοτάρουμε σε ένα μεγάλο γουόκ ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να ψηθεί (περίπου 6-8 λεπτά), το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας και αφήνουμε στην άκρη.

Σπάμε τα αυγά σε προθερμασμένο τηγάνι (εκεί που μαγειρέψαμε το κοτόπουλο) και αφήνουμε για ένα λεπτό, στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και προσθέτουμε τα λευκά κρεμμύδια και τις φύτρες φασολιών.

Επιστρέφουμε στο γουόκ το κοτόπουλο και ρίχνουμε τη σάλτσα. Προσθέτουμε τα ρυζομακάρονα που έχουν μαλακώσει και ανακατεύουμε για να καλυφθούν τα νουντλς με τη σάλτσα. Ρίχνουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια και τον κόλιανδρο. Γαρνίρουμε με φιστίκια αν θέλουμε.

Μπορείτε να σερβίρετε αμέσως, μεταφέροντας το γουόκ στο τραπέζι.

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Gallina: Ρεβεγιόν με Γεύση, Τέχνη και Design
Στρείδια, χαβιάρι, μαύρη και λευκή τρούφα, λευκά σπαράγγια, χτένια, καλκάνι, αστακός και φασιανός πρωταγωνιστούν στα δύο εορταστικά μενού και κλέβουν τις εντυπώσεις
Gallina: Ρεβεγιόν με Γεύση, Τέχνη και Design