Τετάρτη, 4 Δεκ.
14oC Αθήνα

Παγκόσμια Ημέρα Μπισκότου: φτιάχνουμε cookies με βούτυρο ξηρών καρπών χωρίς γλουτένη της Martha Stewart

Παγκόσμια Ημέρα Μπισκότου: φτιάχνουμε cookies με βούτυρο ξηρών καρπών χωρίς γλουτένη της Martha Stewart

Λαχταρίσατε σπιτικά μπισκότα, με σταγόνες σοκολάτας; Αυτά τα ξαφνικά, είναι τα ωραία. Όταν μάλιστα μπορείς να φτιάξεις μια πιο υγιεινή και γρήγορη εκδοχή, τίποτα δεν σε σταματά.

Αυτά τα μπισκότα της τελειομανούς και αυστηρής γκουρού της Οικιακής οικονομίας και Ευζωίας, Martha Stewart, έχουν μερικές ιδιαιτερότητες στα υλικά και έτσι κανείς δεν πιστεύει, πριν φτιάξει τη συνταγή, ότι θα έχει καλό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, επιβεβαιώνω ότι όποιος αφιερώσει 10′ στο ανακάτεμα και περιμένει άλλα 10′ για το ψήσιμο, θα φτιάχνει αυτά τα μπισκότα συνέχεια.

Η μαγεία βρίσκεται στο βούτυρο ξηρών καρπών, που κάνει διπλή δουλειά, αντικαθιστώντας τόσο το αλεύρι όσο και το κανονικό βούτυρο σε αυτές τις λιχουδιές χωρίς γλουτένη. Το πιο πιθανό, που μπορεί να έχετε σπίτι, είναι το φυστικοβούτυρο. Αλλά αν βρείτε ή αν έχετε βούτυρο αμυγδάλου, η γεύση των cookies βγαίνει πιο φινετσάτη.

Cookies με βούτυρο ξηρών καρπών

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου
  • 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε μαζί, με σπάτουλα σιλικόνης, το φυστικοβούτυρο, τα κομματάκια σοκολάτας, την καστανή ζάχαρη, τα αυγά και το αλάτι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.

Με το ειδικό εργαλείο παγωτού, βγάζουμε scoops και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα ψησίματος όπου έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, αφήνοντας 2 εκατοστά απόσταση μεταξύ των μπισκότων.

Ψήνουμε τα μπισκότα μέχρι να φουσκώσουν και να σφίξουν στις κορυφές, περίπου 10 λεπτά.

Tasteit Τελευταίες ειδήσεις