Μία γυναίκα σοκολατοποιός, που έχει έδρα το Ντουμπάι, τα τελευταία 9 χρόνια, είναι η δημιουργός της σοκολάτας που έφερε, από το καλοκαίρι, πανικό στα social media, παγκοσμίως.
Πρόκειται για την 38χρονη Sarah Hamouda, Αιγύπτια-Βρετανίδα, που έχει ιδρύσει την εταιρεία Fix Chocolatiere, στο Ντουμπάι και βέβαια κάνει πλέον χρυσές δουλειές, δεχόμενη περισσότερες από 100 παραγγελίες το λεπτό για τη Dubai Chocolate.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η ιδέα γεννήθηκε μέσα στην πανδημία το 2021, με έμπνευση από τους τρελούς συνδυασμούς που κάνουν οι εγκυμονούσες, από τις λιγούρες τους. Μία από αυτές τις ιδέες, συνδύαζε σοκολάτα με κανταΐφι που στις Αραβικές χώρες είναι γεμισμένο με φιστίκι Αιγίνης και για αυτό το λόγο λέγεται και σοκολάτα κιουνεφέ, όπως το διάσημο γλυκό με το κανταΐφι.
Tα πρώτα χρόνια, η σοκολάτα δεν έκανε την παγκόσμια επιτυχία που κάνει σήμερα. Όμως, μετά από ένα, μόλις, βίντεάκι στο Tik Tok, το καλοκαίρι που μας πέρασε, η σοκολάτα απογειώθηκε και έγινε η απόλυτη γλυκιά εμπειρία, που όλοι ήθελαν να ζήσουν.
Οι πάντες ήθελαν να δοκιμάσουν τη σοκολάτα με τη γέμιση βουτυράτο κανταΐφι με πάστα πράσινου φιστικιού. Η εταιρεία της Hamouda, μπορεί να εξυπηρετήσει, το ανώτατο 500 παραγγελίες καθημερινά, ενώ οι σοκολάτες εξαντλούνται μέσα σε λίγα λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μπορείτε να δείτε ένα βιντεάκι για τη δημιουργία της viral σοκολάτας, από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι τη εξάπλωσή της και τη σημερινή φρενίτιδα.
Στην Ελλάδα, ήταν, το καλοκαίρι, που άρχιζε η μανία, πολύ δύσκολο να βρεις τη Dubai Chocolate και οι περισσότεροι έκαναν προσπάθειες να τη φτιάξουν στην κουζίνα τους, με ταπεινά μέσα.
Κάποιο διάσημοι σεφ, έφτιαξαν και δοκίμασαν τη συνταγή. Εδώ, σας έχω το βίντεο με τη συνταγή του Δημήτρη Μιχαηλίδη, που νομίζω ότι τα λέει καλά και τα εξηγεί ωραία, αλά Αλέφαντος.
Σήμερα μπορείτε να βρείτε τη Dubai Chocolate, ακόμη και σε φούρνους ή σούπερ μάρκετ. Δεν μπορώ να εγγυηθώ για την ποιότητά τους.
Μπορώ να εγγυηθώ ότι θα γελάσετε με το βίντεο παρακάτω, που αφορά την πιο hot σοκολάτα, αυτή τη στιγμή, στον πλανήτη.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.