Γαλλικό πνεύμα ανεμελιάς, βραδιές club dining, περουβιανή fusion κουζίνα, sunday brunch, BBQ, signature cocktails και η ανανεωμένη τοπική κουλτούρα κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον στον νότο.
Πέντε λόγοι που αξίζει να κατηφορίσει κανείς στα νότια προάστια ακόμη κι όταν ο καιρός κρυώνει…
Bagatelle: γαλλική κουζίνα και joie de vivre φιλοσοφία
Το Bagatelle, το εμβληματικό εστιατόριο και club μόλις «προσγειώθηκε» στην Astir Marina Βουλιαγμένης και είναι έτοιμο να χαρίσει το γαλλικό πνεύμα ανεμελιάς σε έναν από τους πιο πολυτελείς προορισμούς στην Ελλάδα, δημιουργώντας έναν ιδανικό χώρο για χαλαρές και κοσμοπολίτικες ταυτόχρονα συναντήσεις.
«Η γαστρονομική εμπειρία που φέρνει το Bagatelle Athens είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στο πολυτελές περιβάλλον της Astir Marina, ενώ τιμά την κληρονομιά της γαλλικής κουζίνας με μια διακριτική ελληνική πινελιά» δήλωσε ο Rémi Laba, συνιδρυτής της Bagatelle Group. «Προσφέρουμε κάτι περισσότερο από ένα γεύμα – δημιουργούμε έναν προορισμό που ενθαρρύνει τους επισκέπτες να απολαμβάνουν κάθε στιγμή γύρω από το τραπέζι, με φίλους και οικογένεια».
Το κομψό και πολυτελές Bagatelle Athens δεν θα προσφέρει μόνο μια υψηλού επιπέδου εμπειρία γαστρονομίας, αλλά και διασκέδαση που θα ενσωματώνει την joie de vivre φιλοσοφία του διεθνούς ομίλου. Ακούσαμε ήδη πολλά θετικά για το δυναμικό πρόγραμμα ψυχαγωγίας με resident DJs και guest performers. Περισσότερες λεπτομέρειες μόλις το επισκεφτούμε.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Astir Marina Βουλιαγμένης, Απόλλωνος 77, Βουλιαγμένη (μόνο on line κρατήσεις)
Brunch, αλλά και club dining στο Bungalow 7
Αγαπημένο στέκι των κατοίκων των νοτίων προαστίων, το Bungalow 7 έχει ξεχωρίσει για τον mid-century σχεδιασμό του, στον οποίο κυριαρχούν η καθαρή γεωμετρία των γραμμών, τα φυσικά υλικά, τα προσεκτικά επιλεγμένα χρώματα, έπιπλα και αντικείμενα τέχνης και φυσικά την απίστευτη θέα στη θάλασσα.
Και όχι μόνο: οι Πέμπτες εδώ έχουν καθιερωθεί ως βραδιές club dining παραπέμποντας στη λαμπερή εποχή των εκλεπτυσμένων πάρτι στα bungalows των Αστεριών, όταν η αθηναϊκή νύχτα ήταν στις δόξες της και ο χρόνος κυλούσε ουσιαστικά.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Στο bar, οι ρυθμοί θα ανεβαίνουν με την παρουσία των Cocktail Curators, των guest bars και bartenders από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έρχονται αποκλειστικά για τους καλεσμένους του Bungalow 7. Ήδη, έχουν περάσει από εδώ οι ταλαντούχοι Raval Fighters (RF), δηλαδή ο Γιώργος Κομνηνάκης και ο Αντώνης Τζανόπουλος, ενώ ακολούθησε η ομάδα του βραβευμένου Two Schmucks (νο 7 στα 50 World’s Best Bar)από τη Βαρκελώνη και έπεται συνέχεια.
Το μενού επιμελείται ο έμπειρος chef Ντίνος Φωτεινάκης, ο οποίος υπογράφει και το brunch του Σαββατοκύριακου το οποίο περιλαμβάνει urban γεύσεις όπως tacos, sliders και sandwiches, κοπές κρεάτων ψημένες στην ανοικτή φωτιά και λαχταριστά γλυκά ημέρας.
Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, τηλ. 211-1907001
Περουβιανή κουζίνα και εντυπωσιακά μουσικά line ups στο Manko Athens
Το Manko Athens, που έκανε το ντεμπούτο του το καλοκαίρι, αποτείνει φόρο τιμής στην περουβιανή κουζίνα τόσο στη Nikkei όσο και στην Chifa πλευρά της, έχοντας ως επικεφαλής στο γαστρονομικό κομμάτι τον σπουδαίο Juan David Ocampo, με μεγάλη εμπειρία σε εστιατόρια στη Ντόχα, στη Λίμα, στο Παρίσι και στη Μπογκοτά.
Από τα highlights του μενού έχουμε ξεχωρίσει το tuna tiradito (κοιλιά τόνου στη σχάρα, καπνιστό κίτρινο leche de tigre, γλυκοπατάτα, choclo, cancha και φύλλα κόλιανδρου), τον ινσταγκραμικό μπλε αστακό, με σάλτσα hollandaise rocoto, τσιπς από κασάβα, φρέσκο κρεμμύδι, βρώσιμα λουλούδια, το aeropuerto, με ψητή χοιρινή κοιλιά, γαρίδες και ζουμερή ομελέτα με χτένια και φυσικά το lomo saltado (φιλέτο περασμένο από το wok που συνοδεύεται από τραγανή φουρνοτηγανισμένη πατάτα, ντομάτα, πιπεριά aji Amarillo, σόγια, καλαμπόκι και λευκό ρύζι). Οι γευστικές προτάσεις δεν περιορίζονται μόνο στο δείπνο, καθώς μπορεί να τις απολαύσει κανείς και το μεσημέρι, από Παρασκευή μέχρι Κυριακή. Και οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν εδώ: η κουλτούρα του Manko Athens εμπλουτίζεται μουσικά με το Manko Muse, το εβδομαδιαίο concept με lineups με DJs, καλλιτέχνες και performers. Η αρχή έγινε με τον DJ Baptiste Caffrey και ακολούθησαν ο DJ ATSOY και ο Pablo Nuevo, ενώ αναμένονται και άλλα αστέρια της ethno-house σκηνής. Το ζωντανό σκηνικό γεμάτο μουσική, χορό και cocktails ξεκινά κάθε Πέμπτη στις 22:00.
Εντός του One & Only Aesthesis, Λεωφόρος Ποσειδώνος, Γλυφάδα, τηλ. 216-6861900
Οι BBQ και street food προτάσεις του Colonial του Golf της Γλυφάδας
Το φθινόπωρο έφερε τη νέα γευστική πρόταση BBQ και street food προτάσεις για τα μεσημέρια του Σαββάτου στο εστιατόριο Colonial στο Golf της Γλυφάδας, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Σε αυτό το φόντο και για όσο ο καιρός είναι καλός και μέχρι λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, φίλοι και οικογένειες θα μπορούν να επιλέξουν από το μενού προτάσεις που θα ψήνονται εκείνη την ώρα και street food γεύσεις, όλα επιμελημένα από τον σεφ του Colonial – trpi tip, τρυφερό κοτόπουλο, αλλά και μοσχαρίσια short ribs θα βγαίνουν από τα υπαίθρια μπάρμπεκιου, όπως και λαχταριστά burgers, hot dog buns, και άλλες νόστιμες εκπλήξεις μαζί φυσικά με τα αντίστοιχα συνοδευτικά.
Τις καλές ημέρες τα τραπέζια θα στρώνονται στον υπαίθριο χώρο, ενώ καθώς η θερμοκρασία πέφτει θα μεταφέρονται στον εσωτερικό χώρο του Colonial Restaurant, όπου η ατμόσφαιρα παραμένει ζεστή και φιλική. (Ημερομηνίες BBQ and Street Food Eats 23 Νοεμβρίου, 7 Δεκεμβρίου, 14 Δεκεμβρίου, 21 Δεκεμβρίου).
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Τέρμα Κων/νου Καραμανλή, Γλυφάδα τηλ. 210-3420002
Για μύδια στο Sebastian του Ace Hotel & Swim Club
Το πρώτο 5άστερο ξενοδοχείο της αλυσίδας Ace Hotel άνοιξε πριν λίγο καιρό στη Γλυφάδα, κάνοντας το ντεμπούτο του ομίλου στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο μάλιστα αποτελεί το δεύτερο Swim Club παγκοσμίως. Φιλοδοξώντας μην είναι απλά ένας προορισμός για τους ταξιδιώτες, αλλά και ένας ζωντανός χώρος διασκέδασης και χαλάρωσης για τους Αθηναίους, ξεχωρίζει για την αισθητική του που αποτελεί ένα κράμα των διαφορετικών εποχών, του τοπίου και της τοπικής κουλτούρας. Εδώ βρίσκεται το εστιατόριο Sebastian, του οποίου το μενού επιμελείται ο chef Elvi Dimitris Zyba που έχει το Esthio στο Κουκάκι.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Τα πιάτα θα μπορούσαν να ανήκουν σε ένα αμερικάνικο μπιστρό με γαλλική “ανατροφή”: μύδια αχνιστά με πατάτες τηγανιτές και μαγιονέζα λεμονιού, νισουάζ σε ελληνική βερσιόν με φέτα και ελιές, χειροποίητα ζυμαρικά με πέστο από κέιλ και βασιλικό και crumble από ψωμί με αμύγδαλο και surf & turf meatloaf με κιμά (μοσχάρι και χοιρινό) και φυσικά ψητό αστακό. Η λίστα των κρασιών του αγαπά ξεκάθαρα τα natural wines.
Αρτεμισίου 1, Γλυφάδα, Αθήνα, Ελλάδα 166 75 τηλ. 210-0220176